21 Şubat 1982 yılından beri Harput’ta hizmet veren Harput Diyanet Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve lojmanları, 2012 yılında uygulamaya konulan “Harput Koruma Amaçlı İmar Planı” ile Harput’un tarihi dokusuna uygun görülmediğinden yıkımı ve yeniden yapımı gündeme gelmişti.

Elazığ Valiliği ve Belediye Başkanlığı koordinesinde mevcut binaların yıkılarak yerine Harput’un tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak yeniden yapılması çalışmalarına başlanılan Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nin açılışı için geri sayım başladı.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Milletvekili Metin Bulut’ta, yapımı tamamlanan alanda incelemelerde bulundu.

Bulut’un ziyaretine eşlik eden Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, yapımı tamamlanan merkezle ilgili bilgiler aktardı.

Merkezin Müdürü Turgut Tunç, Harput’a yakışır bir eğitim merkezi inşa edildiğini belirterek, çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti.

TUNÇ: HARPUT, İLMİYLE, EDEBİYATIYLA, GELENEĞİYLE VARDI

Tunç, “Birçok ilin özlemi olan bu binanın yapılması için çalışmalar yürüten bir safhada biz bu binayı eğitim merkezimizi, dini ihtisas müdürlüğü binamızı bitirdik. Aslında Harput, ilmiyle, edebiyatıyla, geleneğiyle vardı. Yılların birikimi burada vardır, Beyzade Efendiler, İmam efendilerinin olduğu bir mekandayız. Bu etapta burası yaşanabilir bir şehir olmasının, yer olmasının en önemli yanı burada yaşayan insanların olması. Bu etapta bu kurumuzun yapılmasında büyük emekleri olan muhterem vekilimiz Metin Bulut Beye teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, Harput’un geçmişten bugüne bir ilim ve edebiyat kenti olduğunu yapımı tamamlanan merkezinde bu geçmişte katkı sunacağını söyledi.

BULUT: MARKA DEĞERİ OLUŞMUŞTU

Milletvekili Bulut, “Çok büyük bir takip sonucu bugün çok hızlı bir şekilde bitirdik evet biz bu işin planlayanı, çıkartını, yapardık ama takip eden olmayınca bütün işler açıkta kalır onların takibi sayesinde bugün Harput’a yakışır bir tesisle buluştu Harput. Aslında geçmişten bugüne Harput’un marka değeri olmasının altından yatan temel sebeplerden bir tanesi Harput’un ilim kenti olması, edebiyat kendi olması, bilim kenti olması, manevi başkent olması bölgesi bu yönüyle aslında marka değeri oluşmuştu. Geçmişte Harput varlığını buradaki kolejlere borçluydu o günden bugüne devam eden bir gelenek bir dönem kesintiye uğramıştı biz istedik ki Harput’ta bu kesinti olmasın, bu ülkenin hatta Ortadoğu’nun bilim ve irfan merkezlerinden bir tanesi olsun o yüzden Harput’a Diyanet Külliyesi yakışır dedik. Kendi alanından en örnek, en büyük, en güzel külliyelerden bir tanesini multi disiplinle bir çalışmayla bütün arkadaşların birlikte çalışmasıyla gerçekleştirdik” dedi.

Milletvekili Bulut, kısa sürede tamamlanan Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nin kendilerini en fazla heyecanlandıran hizmetlerden biri olduğunu vurguladı.

BULUT: HEYECANLANDIRAN, EN ÇOK MUTLU EDEN ÇALIŞMALARDAN BİR TANESİ

Milletvekili Bulut, “Herkes o kadar çok istekliydi ki takibiyle alakalı çok sıkı bir çalışma ortaya koyuldu ve bugün dün daha inşaatı önünde yaptığımız açıklamayı bugün hep birlikte bitmiş olan külliyenin önünde yapıyoruz. Allah nasip ederse çok yakın zaman içerisinde de yine eğitmenlerin ve öğrencilerin geldiği ki Türkiye’nin her tarafından gelecek öğrenciler ve eğitmenler olacak onlarla birlikte bu açılışımızı yapıp bu sevincimizi bütün Elazığ halkıyla paylaşmış oluruz. Siyasi hayatımız boyunca pek çok hizmete imza attık ama bana sorsanız beni en çok heyecanlandıran, en çok mutlu eden siyaset bittikten sonrada baktığımda mutlu olabileceğim çalışmalardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.