Ak Parti MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut pist bakımı nedeni ile uçuşa kapatılan Elazığ Havalimanında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Bulut’a Havalimanı Müdürü Zeynel Abidin Görür eşlik etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bulut, Müdür Görür’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Ak Parti MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ay sonunda uçuşların tekrar gerçekleşeceğini söyledi.

BULUT: TABİ HAVALİMANIMIZ AÇILDIĞINDA 2 PİST İLE BÖLGENİN EN GÜVENLİKLİ HAVALİMANLARINDAN BİRİSİ OLACAK

Ak Parti MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “15 Ekim’de havalimanımız taks yollarının yapılması ile kapanmıştı. Yakın zamanda 2. Pistimizi bitirmiştik 2. Pistimizle birlikte havalimanımız gerçekten bölgenin en büyük havalimanlarından bir tanesi oldu. Pist açısından şuanda Sabiha Gökçen havaalanıyla aynı özellikleri aynı büyüklüğü barındıran ve Ankara’dan buyana 2. Pisti tek olan il Elazığ artık. 2. Pist bitince tabi 1. Pistle 2. Pisti birbirine bağlamak gerekiyordu. Taks yolu diyorlar yani geçiş yollarının yapılması gerekiyordu. Bunun yapılabilmesi için de tabi bir müddet havalimanımızın kapatılması gerekiyordu. 15 Ekim’de kapatılmaya gidilmişti, 15 Ekim’den de bu yana hummalı bir çalışma devam ediyor. Geldik yerinde gördük inşallah planlanan tarihte de bitirilecek onun burada sözünü aldık. Bu ayın sonunda havalimanımızı açmış olacağız. Tabi havalimanımız açıldığında 2 pist ile bölgenin en güvenlikli havalimanlarından birisi olacak. İlin ekonomisini de olumlu etkileyecek. Artık yurt dışı uçuşlarımız çok daha fazla olabilecek.” dedi.