Elazığ’da Organize Sanayi Bölgesi’nde 85 bin metrekare üzerinde kurulan 55 bin metrekare kapalı alanda tekstil ve iplik üretimi yapacak olan Özel Fantezi İplik ve Tekstil Fabrikasının yapım çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, tamamlandığı zaman ilk etap da 300 kişiye istihdam sağlanacak olan fabrikanın inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Metin Bulut, desteklerle sanayinin ve sanayicinin önünün açıldığını kaydetti.

BULUT: ELAZIĞ’DA BÖYLE BİR TESİSİ BİTİRME NOKTASINA GELDİ

6.bölge teşviklerinin uzatılmasının sanayi ve sanayicinin önünü açtığını söyleyen Milletvekili Bulut, “6. Bölgede bu kadar ısrarcı olmamızın sebebi tamda bu tesisler. Eğer bu teşvikler olamasaydı bu gezdiğimiz tesisler olmayacaktı. Sanayinin ve sanayicinin önünü açtı 6. Bölge teşvikleri. Bu konuda hakikaten elini taşın altına koymuş, sırf bu yatırımda Elazığ sevgisinden dolayı burayı tercih etmiş, İstanbul’daki bütün düzenini Elazığ’a kaydırmış kıymetli dostumuz Vefa Özer’in Fantezi İplik adı altında kurduğu tesisleri görmeye geldik. Gerçekten çok etkilendik. Çok büyük bir alan. Elazığ’a davet ettiğimizde bizleri kırmadı, hem İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Ataş onunda çok destekleri oldu. Onun teklifiyle bizlerin teşvikiyle kıymetli hemşehrimizin bugün Elazığ’da böyle bir tesisi bitirme noktasına geldi” ifadelerini kullandı.

BULUT: ELAZIĞ ÇOK CİDDİ İVME KAZANACAK

Yeni bir OSB’nin yapıldığını anımsan Milletvekili Metin bulut,  alt yapı bitmemesine rağmen yatırımların başladığını söyleyerek: “Elazığ’da en çok konuşulan konulardan birisiydi. OSB’de üretimin dışında her şey yapılıyordu. OSB’de üretmek çok cazip olmadığı için küçük kapalı alanlar dışındaki alanlar neredeyse bağ bahçe olarak değerlendiriyordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada 1. 2. 3. Ve 4. Kısımda yer kalmadı şimdi yeni bir OSB yapıyoruz şehrin daha doğusunda. Orada bile altyapı bitmemesine rağmen yatırımlar başladı. İnşallah onunla birlikte Elazığ çok ciddi ivme kazanacak” şeklinde konuştu.

ÖZER: TAM KAPASİTEYE ÇIKTIĞIMIZDA 700 800 KİŞİYE ÇIKARACAĞIZ

Elazığ’a yatırım için teşvikte bulunan Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür eden iş insanı Vefa Özer,  fabrika hakkında bilgiler vererek: “bu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığı için vekilimize teşekkür ediyorum. İnşallah 2. Ay gibi buranın faaliyete geçtiği haliyle istihdamına yatırımımızın burada ödüllendireceğiz. Bu alan 85 bin m2 alan. Günlük kapasitesi boyahanede 35 ton, iplikte de 45 ton üretim olacak. İstihdam ile ilgili şuan 70 80 kişi çalışıyoruz. Tam kapasiteye çıktığımızda 700 800 kişiye çıkaracağız” dedi.