Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yıkılan ve TOKİ tarafından yeniden yapılan Dilek ve Petek Sitesi tamamlanmış geçtiğimiz haftalarda da kura çekimi yapılmıştı.

Dilek ve Petek Sitesi’nin teslim tarihi olarak AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ekim 2020 Cumartesi günü olarak açıklamışlardı.

Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına katılan AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Dilek ve Petek Sitesi’nin anahtar tesliminin bugün yapılacağını açıkladı.

BULUT: 179 DAİREYİ BUGÜN TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Kanal Fırat Televizyonu’na açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Biz bugün bununla alakalı bir aciliyet olduğunu, bunun ivedilikle teslim edilmesi ile alakalı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte TOKİ’ye gittik. Biz hemen teslim edelim dedik. Vatandaşlarımıza bir an önce anahtarlarını teslim edelim diye talepte bulunduk. Cumartesi günü başlanılacak denildi ama ben buradan bir müjde daha vereyim Kanal Fırat Televizyonu aracılığıyla; gelmeden önce ben bir daha telefon açtım dedim ki ‘ben bu akşam canlı yayına çıkacağım. Televizyonda bu sitenin sahipleri muhakkak izleyecekler, ben bir müjde daha versem olmaz mı? Biz bunu Cuma günü teslim edelim dedim. Onlar da ‘hayhay sayın vekilim’ dediler’ İnşallah bugün sabahtan itibaren AFAD, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte oradaki 179 tane vatandaşımızı davet edecek ki bundan önce kimin hangi dairede oturacağıyla alakalı kura çekimi yapılmıştı. Herkes dairesini biliyor. İnşallah bugün teslim etmeye başlayacağız. Eğer yetişirse 179 dairenin tamamını teslim edeceğiz. Yetişmez ise kalan daireler bir sonraki gün teslim edilecek. Ben yetişeceğine inanıyorum. Biz hazırız. İnşallah bugün bu vatandaşlarımıza biz anahtarlarını teslim edeceğiz. Diğer binalarımız da bittikçe hiç bekletmeden onları da teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.