AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un açıklamaları şöyle;

“Tarih sahnesine çıktığımız ilk günden bu günlere bir çok zorlu badireyi geride bırakarak geldik. Bir çok kez var olmak ya da yok olmak eşiğine geldik.

Şüphesiz, 15 Temmuz bu zorlu günlerden biridir. Bir kader günüdür. O gün Türkiye, aklını, ruhunu ve benliğini satmış FETÖ terör örgütünün içerden saldırısına uğramıştı. Devletin uçaklarının, tanklarının ve silahlarının namluları millete çevrilmişti. Tarih böyle bir ihaneti o güne kadar görmemişti.

“MİLLET BÜYÜK BEDELLER ÖDEYEREK DEVLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTI”

15 Temmuz gecesi yolların kesilmesi ile başlayan süreç milletin şanlı direnişi ile son buldu. İman çeliği galebe çalmıştı. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sokaklara inen millet o gece darbeye, darbecilere ve onları destekleyenlere dur dedi. O gece, tankların ve silahların üzerine üzerine yürüyen aziz milletin inancı, kararlılığı, iman ve azmi şanlı bir zafer kazanmıştı. Millet büyük bedeller ödeyerek devletine sahip çıkmıştı. O gece kalkışmaya karşı her yerde son derece barışçıl direniş vardı.

“O GECE HER BİRİMİZİN HAFIZASINDA ÖLÜMSÜZ İZLER BIRAKTI”

15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken oradaydım. Bizler direnişe Türkiye Büyük Millet Meclisinden katılmıştık. O gece her birimizin hafızasında ölümsüz izler bıraktı. Şehitlerimizin kararlılığı ve cesareti, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç bir milletin topyekün direniş destanı hafızalarımızda ölümsüz izler bıraktı. 15 Temmuz‘un yıl dönümü vesilesiyle Rabbimizin şehitlerimizin ve gazilerimizin ecrini arttırmasını niyaz ediyorum. Rabbim milletimizi ve devletimizi payidar kılsın; muhafaza eylesin.”