Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Serkan Aksakal’ın sunduğu “Ana Haber” programına katılan AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Metin Bulut, eden Uluova Barajı, Şorşor Deresi ve Baskil İlçesi’nde yapılacak olan yer altı barajları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BULUT: ÇOK ŞEYİ EŞ ZAMANLI YAPMAK ZORUNDASINIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “Genel bütçe çalışmaları devam ederken de bir yandan da memleket meselelerini takip etmek lazım. Siyaset şuna fırsat vermiyor; ‘şu birsin şunu yapalım, şu bitsin şunu yapalım’ değil. Çok şeyi eş zamanlı yapmak zorundasınız. Bir yandan Elazığ’daki deprem konutlarını takip ederken bir yandan da stadyumu takip etmek zorundasınız. Gittik, yerinde takip ettik, inceledik. Orada bir takım yorumlar gelmişti. ‘önceliğiniz bu mu’ önceliğimiz olmazsa bile takip etmek zorundayız. Bir yandan binalar yapılırken bir yandan da Elazığ için hayati önem arz eden sulama projelerini takip etmek zorundasınız. Elazığ’a geçen yılkinden çok daha fazla bir bütçe ayrıldı. İnşallah bununla da o planlanan geçmişte yapılmamış eksik kalan projelerin hepsini bitireceğiz. Bunları takip etmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

BULUT: ULUOVA SULAMA HATTI ENERJİ MALİYETİ ÖDENMEYECEK

Milletvekili Bulut, “Uluova yıllardan beri Elazığ’ın kanayan aralarından bir tanesi. Hamt olsun 2017 yılında ihalesi yapıldı. Başlandı, sonra ufaktan bir sıkıntı oldu. Sonra 2018’de başlandı. 1 yıl bir ödenek sıkıntısı yaşadık. Ama geçen yıl 45 milyar TL’lik bir ödenekle ana hatların döşenmesine devam edildi. Merkezde şu anda bütün hatların döşenebilmesiyle alakalı çalışmanın tamamlanabilmesi için 180 milyonluk bir ödenek lazımdı. O konuşuldu inşallah onunla alakalı bir sıkıntı olmayacak. Yani 1-2 yıllık süre içerisinde müteahhittin bitirdiği süre içerisinde o ödeneği hepsi aktarılacak. Onun dışında Uluova’yla alakalı eş zamanlı olarak bir proje değişikliğine gidelim dedim. Mevcut çalışma devam ederken hiçbir kesinti olmadan ana hatları, sunama hatları döşenirken kaynağıyla alakalı yani eskiden Eyüpbağlşarı Sulama Birliği’nden pompajla alacaktık onun yerine kendi cazibesiyle gelen bir çalışma yapabilir miyiz diye epeydir kamuoyunda konuşuyorduk. Hatun Köyden ve Gökçe Göletinden 2 tane gölet yapıp, 2 tane baraj yapıp oradan kendi cazibesiyle suyu getirmenin çalışmalarını yapmıştık. Onu neticelendirdik. Bu bir müjde. Artık Uluova bitecek ama Uluova pompajla suyu çekmeyecek. Yani enerji maliyeti ödenmeyecek. Enerji maliyeti ödemeden kendi cazibesiyle Hatun Köyün orada yapılacak bir barajla yaklaşık 23 kilometre bir alandan suyu getireceğiz inşallah suyu bağlayacağız” şeklinde konuştu.

BULUT: ŞORŞOR DERESİNİN İHALESİ 20 OCAK 2021’DE YAPILACAK

Milletvekili Metin Bulut, “Şorşor deresinin ikinci kısmı; bunun ihalesinin yapılmasıyla alakalı gitmiştik. Tabi o gün sağ olsun sayın bakanımız bunun sözünü vermişti. Onun ihale tarihinin belirlenmesiyle alakalı. Tamam sözünü aldık, yatırım programına koyduk. Ama bir an önce ihalesini yapalım dedik. Onunla alakalı da Allah nasip ederse 20.01.2021 tarihinde yani yılın ilk ayında onunda ihalesini yapacağız. Böylelikle ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte Hicret Mahallesi, Kesrik Mahallesi ve Aksaray Mahallesi’ndeki bu işlemlerde tamamlanmış olacak. O konuyu dile getirdik” dedi.

BULUT: BASKİL’E ÇOK CİDDİ ORANDA YER ALTI BARAJLARI YAPACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut, “Baskil Odabaşı Göleti bitti ve bitip faaliyete geçmesini istediğimiz yerde onunla alakalı da hamt olsun sona geldik. Buradan Baskilli vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. Bu sene Baskil’e çok ciddi oranda yer altı barajları yapacağız. Yani geçmişte İl Özel İdaresi maharetiyle denmiştik, bunda bir başarı kat etmiştik ama bu sene o bölgemizde hemen hemen 7-8 tane bu şekilde yer altı barajı yapacağız. Çünkü o bölgemizde tarım çok ciddi yapılıyor. Kayısı çok ciddi yetiştiriliyor. Orada yapılan her kuruş yatırım bunun hemen karşılığını veriyor. Yine Karaçor Bölgesi’nde ve Karakoçan Bölgesi’nde de inşallah o planlanan sulama göletlerini yapmış olacağız” diye konuştu.

BULUT: EL BİRLİĞİ İLE GÜÇ BİRLİĞİ İLE BUNUN ÖTESİNDEN, ÜSTESİNDEN GELMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından esnafa yönelik başlatılan pandemi paketi ile ilgili konuşan Milletvekili Bulut, “Elazığ belediyemiz bir kampanya başlattı. Elazığ Belediye Başkanımızı da kutluyorum. Hakikatten çok önemli. O esnafa ufak dokunuşlar. Ben bunu depremde yaşamıştım. Bizler yine belediyemizle birlikte yine bir esnafa ufak dokunuşlarla dükkanı kapalı olanlara gitmiştik. Ellerinden tutmaya çalışmıştık. Onların gözlerindeki memnuniyeti; başkanımızın yapmış olduğu işin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyduğunu da ifade etmeye adına söylüyorum. El birliği ile güç birliği ile bunun ötesinden, üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu konuda başkanımızın hem yanındayız hem arkasındayız bir sıkıntı yok. Her fırsatta her imkanda biz bunu dile getiriyoruz” ifadelerine yer verdi.