İl Özel İdaresi tarafından, 48 kamu personelinin KPSS şartı aranmadan alınacağı ilanı yapıldı. Personel alımı ilanının ardından açıklamaların ardı arkası gelmiyor.

İlanın ardından İl Özel İdaresi’nde 2 birim müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu görevinden alındı.

İl Özel İdaresi’ne Genel Sekreter olarak Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül atandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yapılacak olan 48 personel alımıyla ve İl Özel İdaresi yeni genel sekreteri ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

BULUT: NOTER HUZURUNDA ELAZIĞ HALKIMIZIN ŞAHİTLİĞİNDE BU ELEMAN ALIMI GERÇEKLEŞECEK

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “birkaç gündür kamuoyunu işgal eden bir konu bu. Esefle izliyoruz. Öncelikle el altından yapılacak bir şey olsa idi, listeler önceden hazırlanmış olsa idi veya başka bir yöntemle eleman alımı gerçekleşecek olsa isi ilana çıkılmazdı. İlana çıkıldı ve ilanda elemanların nasıl alınacağı da belirtildi. İlanda kura ile alınacağıyla alakalı açıkta bir hüküm var. Böyle olmasına rağmen siyaset yapma uğrana bir takım siyasilerin; kamuoyunun zihnini bulandırması, kamuoyunun aklını bu konuda bulandırması gerçekten hepimizi üzdü. 48 tane eleman alınacak ve bunlar nasıl, hangi vasıflara ait elemanlar olduğu da belli. Listeler yayınlandı ve Allah’ın izniyle de bugüne kadar nasıl yaptıysak, sadece bunda değil, İŞKUR elemanı alınırken de noter huzurunda nasıl kura çekildiyse bu da aynı yöntemle noter huzurunda Elazığ halkımızın şahitliğinde bu eleman alımı gerçekleşecek. Ben gerçekten çok üzüldüm böyle sansasyon haline dönüştürülmesine çünkü; bizim bu şehirde en ok ihtiyaç durduğumuz şey huzur. Bir siyasetçi iline kamu yatırımlarını çekebilir, yollar yapabilir, büyük yatırımlar getirebilir. Bunlar yapılır, zaten yapıyoruz da. Ama o şehirde huzur olmazsa, o şehirde yaşayan insanlar mutlu olmazsa, o şehirde yaşayan insanların zihnîni bulandırırlarsa emin olun bunların hiçbir anlamı olmaz Muhalefeti de böyle iktidarı da böyle” ifadelerini kullandı.

BULUT: İLK DEFA ADALET VE KALKINMA PARTİ DÖNEMİNDE KPSS ŞARTI GETİRİLDİ

Önceliklerinin vatandaşların güveninin kazanmak olduğunu belirten Milletvekili Bulut, “Bugüne kadar yapılan örneklerde, uygulamalarda hep böyle oldu. Bundan önce de özel idare 5 tane eleman aldı. Yine aynı yöntemle yapıldı, kura yöntemiyle yapıldı. Yine düzenli olarak İŞKUR elemanları alınıyor onlarda aynı yöntemle alınıyor. İlk defa Adalet ve Kalkınma Parti döneminde KPSS şartı getirildi. Ondan önce siyaset gerçekten bu işlere gerçekten çok müdahildi. Siyaset bu işlerin belirleyicisiydi. Biz adeta adil olma adına, kimsenin hakkını yememe adına bu konuda bir nebze dahi olsa gerçekten eşitliği sağlama adına böyle bir yöntem uygulamasına geçtik. Hem Türkiye genelinde hem de siyaset yapmış olduğumuz illerde. Kimse bunun aksini söyleyemez. Bugüne kadar böyle bir uygulama olmadı ki. Biri de kalkıp da desin ki ‘listeler hazırlanıp sunuldu, yine aynı şekilde alacaklar’ desinler. Böyle bir şey olmadı. Böyle bir örneklikte yok iken bunun üzerinden siyaset yapmayı, alınacak 48 vatandaşın umudu üzerine siyaset yapmayı çok doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BULUT: YERSİZ, GEREKSİZ, ANLAMSIZ BİR AÇIKLAMAYDI

Metin Bulut, “Bir defa sosyal medya çok kontrolsüz bir mecra. Bu kadar kontrolsüz bir mecra var iken toplumun itibar ettiği kesimler yani siyasetçiler. Bizler. Bizlerin ağzından çıksan şeyler de bu tür şeylere ışık tutarsa Elbette ki toplumun kafasının karışmasından daha doğal ne olabilir ki? Bir milletvekilimiz muhalefet milletvekilimiz belki siyaset üretme adına, belki orada siyaseten nemalanma adına çıkıp böyle bir açılama yaptı. Yersiz, gereksiz, anlamsız bir açıklamaydı. ‘Biz bunun takipçisi olacağız, bu bu şekilde yapılmalı.’ Yahu zaten bu bu şekilde yapılacak bu zaten böyle ilan edilmiş. Toplumu bu kadar huzursuz etmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

BULUT: SAYIN VALİMİZ BÖYLE BİR TUTUMDA BULUNMUŞTUR

İl Özel İdaresindeki görevden alımlarla ilgili de konuşan Milletvekili Bulut, “Konu sansasyonel bir şey olunca sayın valimizle istişare ettik, diğer milletvekili arkadaşlarımızla istişare ettik. Alınan müdürlerle alakalı çok ciddi bir bilgim yok. Onu bilemiyorum ama muhakkak ki kurumda ihmalleri ve ihlallerinin söz konusu olduğu için sayın valimiz böyle bir tutumda bulunmuştur. Ama özel idareyle alakalı, genel sekreterle alakalı siyasetin ve valiliğin ortak tasarrufudur. Bu bugüne bağlı bir şey değildir. Sadece bu olayla irtibatlandıracak bir durum da değildir. Geçmişten bugüne bir sıkıntı olmuştur. Ondan kaynaklı olarak siyasetin ve valiliğimizin almış olduğu ortak bir karar” diye ifade etti.

BULUT: İSİM ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR. YENİ İSİM BELLİ DEĞİL.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde yapılan görev değişimiyle de ilgili konuşan Milletvekili Bulut, “Asaleten atama İçişleri Bakanlığı tarafından oluyor. Kamu kurumları boşluk kaldırmaz. Yeni bir isim atanıncaya kadar oraya vali yardımcımız vekaleten bakacaktır. İsim üzerinde çalışılıyor. Yeni isim belli değil. Hem valiliğimiz hem siyaset bir arayış içerisinde. Gerçekten teknik alt yapısı güçlü, özellikle çünkü özel idare teknik bir birim. Teknik alt yapısı güçlü, bu konuda Elazığ’ı iyi bilen, Elazığ’ın köylerini iyi bilen bu işi iyi bilen bir isim arayışı içindeyiz. Burada bu boşluğun oluşmasıyla birlikte taliplilerde öyle tahmin ediyorum ki ortaya çıkacaktır. Bu da mevcut olan talipli olanlar arasından seçmek biraz daha bizim işimizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz. Ama aciliyet gerektiren bir şey değil. Neticede orada bir boşluk yok. Aslında Genel Sekreterliklere genelde Türkiye genelinde hep Vali Yardımcılarımız atanmıştır. Daha sonra bu gelenek değişti dışarıdan isimler atandı. Üzerinde ortak görüş kılınan, hakikatten şehre değer sağlayacağına kanaat ettiğimiz, özel idareyi bir adım daha ileriye götüreceği konusunda ittifak ettiğimiz bir isim hepimizin tercihi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

BULUT: KAMUOYUNU İNTİALE SÜRÜKLEMENİN HİÇBİR ANLAMI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Metin Bulut, “Maalesef son yıllarda siyaset değişik bir mecraya girdi. Az daha ülkesizleşti. Ama Elazığ gibi bir yerde siyaset yapıyorsanız ilkeli siyaset yapmak zorundasınız. Elazığ hakikatten bu ülkenin teminatı olan illerden bir tanesi. Bu teminatı olmayı ne ile başlarmıştır? Kadim geçmişinden gelen kültürüyle sağlamıştır. Elazığ biraz daha milli birliğine, beraberliğine, dayanışmasına, kardeşliğine önem veren bir ildir. Böyle bir ilde nifak tohumları ekmek gerçekten yanlıştır. Bu sadece Elazığ’ın dokusunu bozmaz, Türkiye’nin de dokusunu bozar. Özellikle muhalefet milletvekilimize buradan çağrıda bulanmak istiyorum; Gerçekten bunlardan kaçınmak lazım. Neticede o da seçilirken onun amacı da daha mutlu müreffeh ve huzurlu bir şehirdi. Bizim ki de öyle. Bunu hep birlikte yapalım. Bununla alakal bir endişesi varsa, bir sorunu varsa, bir sıkıntısı varsa telefonun ucundayız, mecliste sürekli birlikteyiz. Gelir der ki ‘Sayın Milletvekilim burada 48 tane eleman alınacak bu elemanların böyle alınacağı söyleniyor böyle bir şey var doğru mu?’ dese biz bunun böyle olmadığını kendisine söyleriz. Biz bundan imtina etmeyiz. Olabilir, zamanı olmamış olabilir, ilanı okumamış olabilir, bahsedildiği olabilir, gözden kaçmış olabilir. Biz kendisiyle mesai yapıyoruz, mesai arkadaşıyız. Çıkıp kamuoyunda böyle bir açıklama yapıp kamuoyunu intiale sürüklemenin hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

BULUT: İSTİSNASIZ HEPSİNİN KURAYA DAHİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Yapılacak kura yöntemiyle de ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Oradaki yöntemi tam olarak bilemiyorum. Şundan dolayı mesela greyder operatörü alınacak. Greyder operatörü alınırken hiç greyder kullanmamış birisi sadece ehliyeti olan birisi acaba dahil edilmeli mi edilmemeli mi onu bilmiyorum. O yöntemi valiliğimiz veya özel idaremiz belirleyecektir. Belki kura çektikten sonra da bunu gözden geçirecektir. Ama biz şartları tutan bütün vatandaşlarımızın hepsini istisnasız hepsinin kuraya dahil edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL