Elazığ Merkeze bağlı Cip köyünde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmada 2 bin 300 metrelik derinlikte jeotermal kaynak suyu bulunmuştu.

60 derece sıcaklıkta ve saniyede 90 litrelik akış hızı ile yüksek mineral içeriğine sahip olduğu belirlenen suyun vana açılışı gerçekleştirilmiş ve alanın 30 yıllığına Elazığ Belediyesi'ne devri sağlanmıştı.

Elazığ’ın turizminin gelişimi açısından oldukça önem arz eden bu önemli proje sayesinde sağlık turizminde ve seracılıkta şehrin markalaşması için önemli bir girişim olacak.

Projede Sağlık Turizmi, termal oteller, seracılık faaliyetleri, spor kompleksi ve rekreasyon alanları yer alıyor.

BULUT VE ŞERİFOĞULLARI BAKAN YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ

Konuyla ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’la bir araya geldiler. 

Milletvekili Bulut ve Başkan Şerifoğulları yapılacak olanı projeyle ilgili Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a bilgiler verdiler. Elazığ’ın turizmi için önem arz eden bu projeyle ilgili Milletvekili Bulut ve Başkan Şerifoğulları projenin Elazığ için önemini Bakan Yardımcısı Alpaslan’a anlattılar.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Cip Jeotermal Projemiz kapsamında 450 dönümlük alanda yapacağımız; Sağlık Turizmi, Termal Oteller, Seracılık, Spor Kompleksi, Rekreasyon Alanı için proje dosyamızı; Mv. Sn. Metin Bulut ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yard. Sn. Nadir Alpaslan’a sunduk” dedi.