AK Parti MKYK Üyesi ve Elâzığ Milletvekili Metin Bulut ile Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yemişlik TOKİ’lerde incelemelerde bulundu.

Bulut ve Şerifoğullarına, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı’da eşlik etti.

Konutları inceleyen Milletvekili Bulut ve Başkan Şerifoğulları yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BULUT: ELAZIĞ’IMIZDA HAK SAHİBİ OLAN HERKES BU SICAK YUVALARINA KAVUŞMUŞ OLACAK

AK Parti MKYK Üyesi Elâzığ Milletvekili Metin Bulut, “Şu anda Yemişlik’te dördüncü ile onuncu bloklar arasındayız. Burada yaklaşık 4 bin 500 tane konut üretiliyor. İnşallah Eylül ayının sonunda bunların hepsi de hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Çok hummalı bir çalışma var, çok hızlı bir çalışma var. Bir yandan asfalt dökülürken bir yandan binalar teslim edilip tamamlanmaya çalışılıyor. Bir yandan alt yapı hizmetleri yapılmaya, bitirilmeye çalışılıyor. Allah nasip ederse yıl sonuna geldiğimizde ben inanıyorum ki Elazığ’ımızda hak sahibi olan herkes bu sıcak yuvalarına kavuşmuş olacak. Tek tek gezdik. Defaten gezdik. Bugüne kadar birçok kez gezdik. Baktığınızda gerçekten standardı çok yüksek. Her yönüyle sosyal donatı açısından çok zengin” ifadelerini kullandı.

BULUT: YILSONUNA GELDİĞİMİZDE DE BİZ BU KONUTLARIN HEPSİNİ TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ

Milletvekili Bulut, “Konum itibariyle de gerçekten bir yaşam alanına uygun noktalarda inşa edilmiş yüksek kalitede binalar. Kolay bir şey değildi. Tabi bir yıl içerisinde, bir buçuk yıl içerisinde yaklaşık son depremle birlikte 23 bin tane konut imal edildi, konut yapıldı. Bu pek çok şehirden daha büyük bir yapı anlamına geliyor. Bunu beşle çarpsanız 110 bin, 120 bin nüfusa hitap eden yeni bir yerleşim alanı yapıldı. Bu kadar yapının, bu kadar kısa zaman içerisinde bu kadar kaliteli bir şekilde hakikatten yapılabilmesi fevkalade zordu ama Elazığ bu anlamda bir zoru gerçekleştirdi. Konutlarını teslim almış olan hemşehrilerimizin hepsi gerçekten memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu konuda devletimize karşı minnettarlıklarını defaten bizlere iletiyorlar. Eğer Allah nasip ederse yılsonuna geldiğimizde de biz bu konutların hepsini teslim etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

BULUT: BAKANLIKTA TOPLANTI YAPACAĞIZ

Milletvekili Metin Bulut, “Her Elazığ’da olduğumuzda hemen hemen her gelişimizde muhakkak şantiyeleri gezmeye çalışıyoruz. Oradaki son durumu gözlemlemeye çalışıyoruz, takip etmeye çalışıyoruz. Oradan elde edindiğimiz bilgileri, eksiklikleri de bakana, bakanlığa iletmeye çalışıyoruz. Yarında Allah nasip ederse yine bütün ekibimizle birlikte, milletvekili arkadaşlarımız, il başkanlarımız, belediye başkanımızla birlikte saat 12.00’da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gideceğiz. Orada son bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu değerlendirme toplantısından önce de ben bugün hızlı bir şekilde bütün şantiyeleri yeniden gezmek istedim. Belediye başkanımız sağ olsun bize eşlik ettiler. Bütün şantiyeleri gezip burada elde etmiş olduğumuz bilgileri inşallah yarın bakanlığımızla da paylaşacağız” dedi.