Milletvekili Bulut ve Başkan Yıldırım, Palu, Arıcak ve Alacakaya’da

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut beraberinde AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve parti teşkilatı ile birlikte depremden etkilenen Palu, Arıcak ve Alacakaya’da ve ilçelere bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Bulut ve Başkan Yıldırım, Palu, Arıcak ve Alacakaya’da

AK Parti İl Teşkilatı Palu, Arıcak ve Alacakaya’da deprem sonrası temaslarda bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu Kapsamda AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile birlikte beraberinde AK Parti Elazığ il Başkanı Şerafettin Yıldırım, Kadın ve Gençlik Kolları ve parti üyeleri ilçe yönetimi ile bir araya geldi.

AK parti heyetinin ilk durağı Palu oldu. Burada AK Parti Palu İlçe Başkanlığında istişarelerde bulunuldu.

ERGÜNÖZ: PALU’DA CİDDİ ANLAMDA AĞIR HASARLARIMIZ OLUŞTU

Palu AK Parti İlçe Başkanı Haspi Ergünöz, “Bu depremle birlikte daha öncede 20 Şubat depremiyle birlikte Palu’da da ciddi anlamda ağır hasarlarımız oluştu ve şuan tespit çalışmaları devam ediyor. Çok şükür Palu’muzda ciddi anlamda yıkılan, enkaz altında kalınan herhangi bir durum söz konusu değil ancak Palu’muzun fay hattı üzerinde olması münasebetiyle ve evlerimizin kerpiç ve taşla daha önceki evlerin olması münasebetiyle bir hasar oluşmuş durumda” dedi.

YILDIRIM: ZOR BİR SÜRECİN EŞİĞİNDEYİZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Gerçekten söylediğinden çok daha büyük ve çok daha zor bir sürecin eşiğindeyiz şuanda. Gelecek günlerde belki çok daha zorluk derecesi yükselmiş zaman dilimlerini yaşayabiliriz onun için biz hep birlikte her zaman olduğu gibi tek bilek tek yürek ve bu ülkeni naif insanları, güzel insanları olarak elimizden geldiği kadar öncelikle mağduriyeti olan kardeşlerimize elimizi uzatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BULUT: DEVLET, ANINDA BÜTÜN KURUMLARIYLA OLAYA MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, devletin deprem sonrası bütün kurumları ile alanda çalışmalara başladığını ve çalışmalarına tüm hızı ile devam edeceğini dile getirerek, “Gerçekten oradaki tabloyu gördüğünüz de her ana her dakikaya şükredesiniz geliyor. Başka bir dönemde olsaydı başka bir zamanda olsaydı emin olun böylesine büyük bir afatın altında ülkede kalmış olurdu. Allah’a hamdolsun ki biz çok güçlü bir milletiz biz bunu Malatya’da gördük. Allah’a hamdolsun ki çok güçlü bir devletiz, devlet anında bütün kurumlarıyla olaya müdahale etmeye çalıştı. Tarihinin en hızlı şekilde konut inşasını da Türkiye’de gerçekleştireceğiz hep birlikte bu yükün altında kalkacağız” şeklinde konuştu.

BULUT: PALULU HEMŞEHRİLERİMİZ HİÇ ENDİŞELENMESİNLER KONUTLARI EN KISA ZAMANDA YAPACAĞIZ

Palu’da son zamanlarda hissedilen depremleri hatırlatan AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut “Palu’muzda da geçen hafta üst üste birkaç tane deprem yaşanmasından dolayı ilçe halkı hakikaten o tedirginliği hissetti. Onlar tedirgin olunca bizde tedirgin olduk Allah’a hamdolsun ki bir kaybımız olmadı. Palulu hemşehrilerimiz bütün ilçelerle alakalı da söylüyorum özelde bugün burada olduğumuz için söylüyorum hiç endişelenmesinler bundan önceki dönemde nasıl ki çok hızlı bir şekilde 350 tane TOKİ’yi teslim ettiysek akabinde 360 tanenin ihalesini yaptıysak şimdi çok hızlı bir şekilde hasar tespitlerini yapıyoruz 300’se 300, 500’se 500, bin tane ise bin tane o konutları en kısa zamanda yapacağız. Biz vatandaşımıza hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Bunu artık biliyorsunuz biz söylemiş olduğu sözün ağırlığını taşıyan siyasetçileriz” diye konuştu.

AK parti Heyeti tarafından Palu İlçesi Kaymakam Vekili Mustafa Dilekli ve Belediye Başkanı Bekir Yıldırım ile Mahalle ve köylerde deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında değerIendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Heyetinin bir diğer adresi Arıcak ve Alacakaya’ya bağlı köyler oldu. Burada yıkılan ve hasarlı evler incelenirken depremzede çocuklarla da Metin bulut yakından ilgilenerek oyuncak hediye etti.

BULUT: EN ÜCRA KÖŞEDEKİ KÖYDEKİ BİR TANE EV DAHİ OLSA AFETTEN DOLAYI DEVLET O EVİ YAPACAK

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın tamamının Afet Bölgesi ilan edildiğini bu nedenle afetten dolayı yıkılan ev nerede olursa olsun mutlaka yapılacağını ifade ederek, “Elazığ’ın hepsini afet bölgesi yani Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiğimiz için en ücra köşedeki köydeki bir tane ev dahi olsa eğer afetten dolayı hak sahipliği oluşmuşsa devlet o evi yapacak” şeklinde konuştu.

BULUT: BİZDE İSTİYORUZ Kİ EVLER KÖYLERDE OLSUN, ŞEHİR MERKEZLERİNE ÇOK TAŞIMAYALIM

Metin Bulut, evlerin vatandaşın seçtiği bölgede özellikle köylerde olmasının taraftarı olduklarını aktararak, “Bizde istiyoruz ki evler köylerde olsun yani şehir merkezlerine çok taşımayalım. Burada sizin uygun göreceğiz sahanın da, zeminin de uygun olduğu. Bugün gördüğünüz yerde kaç tane hak sahibi mevcutsa onların evlerini en kısa zamanda yapıp teslim ederiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Metin Bulut ve beraberindeki Parti üyeleri Arıcak’ta ayrıca İlçe sakinleri ve Muhtarların katılımı ile Hasar tespit çalışmaları ve hak sahipliği süreci ile ilgili toplantı düzenledi.

GÜLŞEN: HAYVANCILIK OLMADAN GEÇİM OLMAZ

AK Parti Arıcak İlçe Başkanı Nadir Gülşen, ilçede depremle meydana gelen sorunları dile getirerek, “Bize diyorlar ki zaman zaman bize birinci katımızı yapsınlar ikinci katı biz koyarız üstüne o kadar ki hayvancılık olmadan geçim olmaz burada. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

YILDIRIM: BİRAZ SABIR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, büyük sorunlar olduğunu vatandaştan sabretmelerini isteyerek, “Biraz sabır. Gerçekten biraz sabır. Her bölgede en uç noktada dahi çok ciddi sorunlar var. Bazen kendi derdimizi sanki dünyanın en büyük derdiymiş gibi görüyoruz çünkü bireysel bakıyoruz diyoruz ki benim sorunum bu. Eyvallah o sorun bizim de sorunumuz bizim de muhataplığımız ama çözümü noktasında biraz sabır istiyorum” şeklinde konuştu.

BULUT: BİZ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ

Milletvekili Metin Bulut, geçmişte yaşanan afetlerde olduğu gibi bu afette de kimseyi mağdur etmeyeceğiz diye konuşarak, “Geçmişte bu tür afetlerde nasıl ki güçlü bir liderin önderliğinde sizleri mağdur etmediysek Allah nasip ederse bu afatta da biz kimseyi mağdur etmeyiz o yüzden hızlı hareket ettik” dedi.

AK parti heyetinin ilçe ve köy gezileri Alacakaya ile son buldu.

Heyet depremden etkilenen Alacakaya’ya bağlı Çakmakkaya Köyünde de vatandaşla bir araya geldi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137