AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı ile birlikte Abdullahpaşa Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

BULUT: ALLAH NASİP EDERSE DE BİZ BUNU KISA ZAMAN İÇERİSİNDE ÇÖZELİM

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu bildiğimiz mesele hepimizin malumu bildiğimiz bir mesele. Ama bu bildiğimiz meseleyi biz alanda, sahada sizlerle konuşmak, sizden ilk ağızdan bir kez daha dinlemek, tekliflerinizi bir kez daha almak, bu konuda kendi tekliflerimizi de sunmak için şöyle bir araya geldik. Tabi amaç hakikatten şu anda bin 170 kişiyi ilgilendiren bu meseleyi herkesin gönlüne yatacak şekilde çözebilmek. Yani bununla alakalı bir çözüm arayışı bulabilmek. Tabi bu kadar insanın aynı anda bunu dile getirmesi pek mümkün olmayabilir ama Mustafa Bey organize etmiş, muhtarımız da organize etmiş. Kendi içinizden temsilciler bu bin 170 kişi ne istiyor? Vatandaşımızın bu konudaki temel isteği ne? Bizim bu konudaki yaklaşımımız ne? Bunu not alalım. Allah nasip ederse de biz bunu kısa zaman içerisinde çözelim” ifadelerini kullandı.

TEKOĞLU: KAT YÜKSEKLİĞİNİN ARTTIRILMASINI İSTİYORUZ

Batı sitesi binalarının temsilcisi Mustafa Tekoğlu, “AFAD’ın faizsiz kredisinden bizlerin de deprem olduğu için Cumhurbaşkanımız yüzde 40’da indirim yaptı. Ağır hasarlılara yaptı ama kentsel dönüşüme girilen deprem bölgesi olduğu için çünkü 6306 sayılı yasaya göre İstanbul, Bursa her tarafta kentsel dönüşüm olur ama herkes kredisini kendisi çeker. Ama bizim bir deprem bölgesi. Bir ayrıcalığımız olduğu için bizler mağduruz, bizler emekli insanlarız. Bir, bir buçuk senedir insanlarımız sıkıntıda. Biz diyoruz ki devlet verdiği sözde bizi mağdur etmesin. Bize ikinci bir kurban bayramı geliyor. Bize bir bayram yaşatsın. Sizin de yetkili olduğunu biliyoruz, başkanımızı da biliyoruz. Belki belediye başkanının bütçe sorunu var ama bunu çözecek tek kişi sizsiniz. Bir arsaların devletin bize söz verdiği gibi 100 TL değil, 50 TL değil, 1 TL’ye verilmesi, bu olursa biz çok rahat edeceğiz. O zaman biz belki müteahhitlere 190 değil de yine bizim cebimizden 100-120 milyar para çıkacak sayın vekilim. Kat yüksekliği sürekli arkadaşlar da gündeme getiriyor. Gerçekten şunu söyleyeyim; bir taraf 8-10 kat, bir taraf sayın bakanımızın özür diliyorum ama be öyle algılıyorum 5 kat. Ne kadar mücadele olduysa belki siz de çok mücadele verdiniz ama sayın bakanım 5 katta ısrarlı. Tamam elbette ama insanlar zarar görüyor. Bakanım bu kadar ısrar niye? Kat yüksekliğinin daha arttırılmasını ben rica ediyorum. Bir ya da iki kat” şeklinde konuştu.

BULUT: AMA BİZİM ŞURADA ASIL AMACIMIZ BU İŞİ HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN BU İŞİ ÇÖZEBİLMEK

Daha sonra AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Mustafa Bey herhalde eksikler, genelde konuşulanlar bunlar. Sıkıntılar zaten bunlar bizim bildiğimiz konulardı. Bu konuda biz defaten birkaç defa adım attık. Bir defa şundan emin olun; mağduriyetinizi anlıyoruz. Mağduriyetini sadece anlamakla kalmıyoruz, kabulde ediyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Ama burada niyet problemi yok. Belediyemiz iki defa ihale açtı. Neticede kimse gelmedi. Bunun akabinde başka çözüm önerilerine giriştik. Gittik, defaten bakanlıkla konuştuk. Bakanlıklarla bu dediğiniz çoğu şeyi konuştuk. Kredi çıkarmaya çalıştık, bir miktar kredi sözü aldık, belediyemiz bu işi ancak müteahhitler yapmayınca biz yaparız dedi. Biz bunun altından kalkabiliriz. Bu konuda bir niyet problemi yok. Bizlerde hakem olalım. Ben o toplantıda olacağım. Ankara’dan geleceğim. Şöyle yine bir heyet teşekkül etsin. İçinde kıymetli muhtarımızın da bulunduğu bir heyet teşekkül etsin. Asgari müştereklerde de buluşalım. Yani belki bir kısmımız çok tatmin olacağız, belki çok tatmin olmayacağız ama toplumsal olaylar böyle. Herkesin yüzde 100 gönlüne oturmuş, bak buradaki 2 tane arkadaşımızın söyleminde dahil fikir ayrılığı çıkabiliyor. Bu gayet doğal, gayet insani bir şey. Ama bizim şurada asıl amacımız bu işi hiç kimseyi mağdur etmeden bu işi çözebilmek. Bunun için sizde bize yardımcı olun ki oluyorsunuz. Allah eksikliğinizi vermesin. Bu konuda biz de bunu bir an önce çözmek istiyoruz. En kısa zaman içerisinde tarihini de Mustafa bey belirlesin. Muhtarımla birlikte belirleyin. Biz yeni bir komisyonla inşallah oturalım, bunu bir şekilde anlaşalım, çözelim inşallah” dedi.

YILDIRIM: BEN HİÇBİR MAĞDURİYETİN TARAFTARI OLMAYACAĞIM

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Ben çok net bir teklifte size bulunmak istiyorum. Teklifte şu; çünkü çok farklı farklı düşünceler var. Bir beyefendi ayağa kalktığı teklifte bulunduğu zaman hep birlikte itiraz ettiniz. O da bir düşünce. O itirazların hepsi de bir düşünce. Bu işin bir çözümü olacaksa ki olacak devlet hiçbir şeyi çözümsüz bırakmaz. Bizler de o devletin, o partinin birer temsilcileriyiz. Ben hiçbir mağduriyetin taraftarı olmayacağım, başkanım da olmayacak, milletvekilim de olmayacak. Bundan emin olun. Bunu da Allah biliyor siyaseten söylemiyorum. Ama olabilirlik bir zemine getirebilmemiz için alabildiğim kadarıyla eksik yanlışı siz düzeltirsiniz bin 170 tane muhatabımız var. Bu bin 170 muhatabın bir de ada meselesi var. Benim size teklifim bu bin 170 işinin her biriyle tek tek muhatap olunmayacağını siz de bilirsiniz. Farklı farklı görüşler de olabilir. Önce bu görüşlerin sadeleştirilmesi lazım. Benim teklifim kabul etmeye bilirisiniz. Bu sadeceleştirme biçiminin ada bazında yapılıp ada bazında bir temsilci seçilmesi gerekir. Dolayısıyla ikinci adıma geçiyorum o temsilci bu çok önemli seçtiğiniz adadaki o temsilciyte net telifinizi bir bunu istiyoruz o toplantıya gelirken adasını temsilen tek bir ay da iki üç aşamalı da olabilir ama o sizin adınıza konuşurken sen nasıl gittin bizim adımıza konuştun dememeniz için somut teklifinizle ada temsilcinizi seçmeniz lazım. Ada temsilcinize de teklifinizi, önerinizi sunmanız lazım. Dolayısıyla bin 170’ten 17 kişiye düşmüş, bir de muhtarımızı alırız bir de genel temsilci seçilir.z bizler de siyasi olarak o toplantıya katılırız. O zaman bin 170 kişi yerine 20 veya 25 kişi üzerinden bu kadar insanı ilgilendiren rahat, sağlıklı ve daha rahat bir zeminde konuşuruz. Burada bir şeye karar verilmiyor ondan rahat olun, emin olun” diye konuştu.

KÖSE: VATANDAŞLARIMIZA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, “Kentsel dönüşümü 2 yıl ödemeksizin 18 yıl şeklinde faizsiz kredisinden faydalanmak istiyoruz. Bunu zaten biz sağlarsak bizim evimiz 150 bin lira da olsa, 200 bin lira da olsa biz bunu öderiz. Müteahhitle de anlaşır öderiz. Bir sıkıntı yoksa öderiz. İkincisi; arsa bedellerinin daha aşağı indirilip öyle verilmesi, verilen sözler şeklinde. İkincisi de TOKİ’de evleri yapılan, zemin katlarda çıkan vatandaşlarımız bununla alakalı itirazlarını verdiler. Bu itirazlar da Ankara’ya dilekçe şeklinde gitti. Bu vatandaşlarımıza yardımcı olursanız sevinirim. Artı, orada çarşımız vardı.Yıkılmıştı. Şu an vatandaşlar evlerini alıyor, esnaf arkadaşlarımızın dükkanları nerede? Bu arkadaşlarımızın da dükkanları yapıldı. Bunların da artık yerlerinin tespit edilmesi lazım. Bu kişilere de yardımcı olmanız lazım” ifadelerine yer verdi.