AK Parti Elazığ milletvekili zülfü Demirbağ Alacakaya ilçesini ziyaret etti.

Milletvekili Demirbağ önce vatandaşlarla bir araya geldi, ardından köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenlenen istişare toplantısında buluştu.

İstişare toplantısına, Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay, Alacakaya AK parti ilçe başkanı Mehmet Erol, Alacakaya il genel meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda ilçenin sorun ve talepleri masaya yatırıldı.

DEMİRBAĞ: GÜNDEMDE BİRÇOK OLAY VAR

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Demirbağ, “Dün itibariyle 6.6 şiddetinde bir deprem yaşadık. Bu depremde öncelikle canını kaybeden milletimizin evlatlarına, İzmirli kardeşlerimize, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet etsin vefat edenlere. Elazığ’ımız da dahil Türkiye’nin her tarafından gereken yardımlar gidiyor. Devletimiz de Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Elazığ deprminde, Malatya depreminde olduğu gibi bakanlarımız hemen hemen kabinenin yarısına yakın üyesi; eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da koordinasyon başkanlığı yaptığı AFAD merkezinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Milletimize ben başsağlığı diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Elazığ depremine yakın bir deprem oldu şiddet itibariyle. Cenap-ı Allah bundan sonra bu tür afetlerden ülkemizi, milletimizi muhafaza etsin inşallah. Yine gündemde birçok olay var” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: BENDE BİR KEZ DAHA BUNLARI KINIYORUM

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Fransa’nın son zamanda Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemizi ve İslam alemini, dinimizi hedef alan çok saygısızca, terbiyesizce beyanatları var. Oradaki dergilerin hakaretleri var. Bunları da biz sosyal medya üzerinden gerekse bakanlarımız olsun, meclisteki üst düzey yetkili arkadaşlarımız olsun nefretle kınadılar. Bende bir kez daha bunları kınıyorum. Bu bütün dünyanın şu anda Amerika’sıyla, İsrail’iyle, Yunanistan’ıyla, Fransa’sıyla, Avrupa’sıyla, Türkiye’ye ye karşı takındığı bu tavır Türkiye’nin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Eğer Türkiye geçmişte olduğu gibi bu insanların her söylediğine saygı duysa, bunların önünde eğilmiş olsa hiçbir mesele kalmayacak. Bunların önünde eğilmediği için, dik durduğu için rahatsızlar. İnşallah bu tavrını da Cumhurbaşkanımız da millet olarak da, devlet olarak da, bizlerde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: KÖYLERİN MÜNFERİT PROBLEMLERİNİ GÖRÜŞÜYORUZ

Milletvekili Demirbağ, “On’un üzerinde ilçelerimizde, merkezde olmak üzere bazı ilçelerimizde Baskil’de 3 ayrı yerde toplantı yapmıştık. Maden’de 2 ayrı yerde olmak üzere ilçelerimizde de muhtar toplantıları var. Bu toplantılara Elazığ’ımız malum bir deprem yaşadı. Özellikle bu deprem afetinden dolayı zarar gören hemşehrilerimizin kafasına takılan soruları da cevaplamak üzere AFAD müdürümüzle beraber, özel idaremizle köylerimizin problemlerini de burada görüşüp onlara bir çözüm bulmak amacıyla özel idare genel sekreteri veya yardımcıları da bulunuyor. Bugün genel sekreter yardımcısı burada. İl genel meclisi başkanımız burada, il genel meclis üyelerimiz burada. Yani konuyla ilgili bürokratlar olsun, seçilmişler olsun hep beraber bir aradayız. Alacakaya’nın bütün muhtarları, belediye başkanı, ilçe başkanımız hep bir arada. İlgilendiren genel konuları ve köylerin münferit problemlerini burada görüşmek suretiyle ilgili arkadaşlarımız da bunları not alıyorlar” dedi.