Ak Parti Elazığ Milletvekili zülfü Demirbağ Akçakiraz, Yurtbaşı, Mollakendi ve Yazıkonak beldelerinin muhtarları ile düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Muhtarların sesine kulak veren Milletvekili Zülfü Demirbağ, sorun ve talepleri dinledi.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz “Böyle bir program yaptığından dolayı sayın Milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte muhtarlarımızın sorunlarına belediye olarak katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ise, “Buralar tarımın en verimli arazileriyle dolu. Ben inanıyorum ki sizler problemlerinizi belediye başkanları üzerinden valilik üzerinden çözmeye çalışıyorsunuz. Bugünde sayın milletvekilimiz sizin çağrınıza kulak vererek programı tertip etti. Ben kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle birlikte bu şehir kalkınacak. Sizlerle birlikte bu şehrin tüm sorunları bir bir çözülecek. Milletvekillerimiz yanımızdadır, il müdürlerimiz yanı başımızdadır. Onlar bizim dert ortağımız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, muhtarlarla toplantılarına devam edeceklerini söyleyerek “köylerde kafalara takılan 90 metrekare neredeyse prefabrik diye konuşulmaya başlandı piyasada. Halbuki gittik gördük, muhtarda köylülerde son derece memnun. Arzu edenlere iki kat yapılacak. Prefabrik olarak halk arasında ifade ediliyor. Bilinçli olarak bunu yapıyorlar. Gittik gördük çelik konstrüksiyon evler yapılıyor. Halk ifadesiyle beton, dört mevsime dayanıklı evler Hem sıcağa hem soğuğa karşı son derece güzel konutlar bunlar. Arzu edenlere iki katlı olacak. Bu köylerdeki evlere de inşallah en kısa sürede yapmak suretiyle hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Diğer konularımız 8 bini yıl başına kadar tamamlanacak. Baharda ise tümü 18 bini tamamlanacak. Önümüzdeki aylarda peyder pey her ay bir iki bin konut teslim edilecek. Köylerde de böyle bir problemimiz kalmayacak” dedi.