AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu oldu.

Milletvekili Zülfü Demirbağ, geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda, “Milletvekilleri atanmış bürokratlardır” demiş ve bu sözü şehirde büyük ses getirmişti.

DEMİRBAĞ: BÜTÜN PARTİLER BÖYLE

Milletvekili Demirbağ, bu konuşmasına açıklık getirerek; “Genel merkez bir yoklama yapıyor, kamuoyu yoklaması, teşkilat yoklaması, yüzde yüz bağlı kalmıyor. Yerine göre %50,60 yerine göre %70. Bütün partiler böyle. Yukarıdaki lider dışındaki parti yöneticileri ilişkilerine dayanarak, araştırmalarına dayanarak, adayları bizzati görmek veya onları sosyal medyadan kendi çizgisine, anlayışına göre onları gözlemlemek suretiyle aday yapıyorlar. Bürokrat nasıl oluyor? Ben sen tavsiye ediyor, 50 tane milletvekili, bir ilin veya bölgenin milletvekili gidiyor, illa geçmişte şimdi değil.  Neticede bir milletvekilleri gidiyor bir bürokrat talep ediyor, yukarısı da araştırıyor, atıyor. Genel müdür, müdür, müsteşar veya ilin bürokratlarını milletvekilleri veya il başkanı gidip söylüyor, yukarıya teklif ediyor o çerçevede atanıyor” dedi.

DEMİRBAĞ: BU ATAMA DEĞİL Mİ?

Milletvekili Demirbağ, “Milletvekili, ilin teşkilatın görüşü alınıyor, yukarıdan genel başkan yardımcılarının görüşü alınıyor, onların etki alanına giren insanların etkilediği ölçüde bu etkenleri birleştirdiğiniz zaman ortaya bir liste çıkıyor. Bu atama değil mi? Tercih sistemi yok. Tercih sistemi olsa, Elazığ’ın 5 tane milletvekili var. Liste 5 değil de bunu 15 koyarsınız, 20 koyarsınız, 20 taneden halk tutar istediğini seçer. Diyelim ben kendime çok güveniyorum, beni seçmedi. Derim o zaman arkadaş bu millet benim aktif siyaset yapmamı istemiyor. Teşekkür eder işime bakarım. Bulunduğum yerde insanlara hizmet ederim” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: LİDER VE PARTİ SAYESİNDE SEÇİLİYOR

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Şimdi öyle bir şey yok, parti ve lider baz alınarak millet oy veriyor.  Verdiği oyla da milletvekili oluyorsun. Sadece bir seçim oluyor milletvekilliği için. Ama şahsını seçmiyor, çok az etkiliyor bu. Bizim 2002’den bu yana toplam şu ana kadar gelmiş geçmiş 30 tane milletvekilimiz var diyelim. 25- 30 civarında. Değişenleri saymıyorum. Toplasanız şahsi oy yok. İddia ediyorum bir milletvekili oyu yok. Hepsini toplasan. Şahsi bağımsız girse şimdi, yarım milletvekili alacak oy yok. En fazla oyu Faruk Bey almıştı. Oda babasının vefatının arkasından hürmeten, tabi ki Faruk Beyin şahsiyeti de çok önemli, bu oyu vermişti. Ama öyle bir milletvekili seçecek oy değil” dedi.

DEMİRBAĞ: BİR MİLLETVEKİLİ OYU ALACAK SİYASETÇİ ELAZIĞ’DA YOK

Elazığ’da bağımsız seçilebilecek bir ismin olmadığını vurgulayan Milletvekili Zülfü Demirbağ “Bir milletvekili oyu alacak siyasetçi Elazığ’da yok. Mehmet Beyin, Ali Rıza Septioğlu’nun dışında. Şimdi kim sayesinde, lider ve parti sayesinde seçiliyor. O zamanda biri atanmış bürokrat biri atanmış siyasetçi oluyor. Bu sözüm istediği kadar tepki alsın, yüzüme demezler. Biliyorlar ben onu savunurum haklıda çıkarım. Ama arayıp tebrik eden çok oldu. Gerçeği söyledim doğrusu bu. Dolayısıyla bizim görevimizdedir, öbürünün görevi bürokraside kendisine gelen kanun tüzük çerçevesinde hem süratli bir şekilde milletin kararına karar verip hizmet etmek. Milletvekilinin görevi, iktidar partisinin, eskiden gelen kanun tasarıları veya gurup vasıtasıyla milletvekilleri tarafından verilen kanun tekliflerinin kanunlaştırılması için komisyonlarda mecliste bulunarak katkı sağlaması. Görevi bu” ifadelerini kullandı.

VİDEO