AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Kantinciler Esnaf Dernek Başkanı ve Tüm Kantinciler Kafeteryacılar, Büfeciler, Yemekhaneciler Elazığ Sendika temsilcileri ile bir araya gelerek, sıkıntıları dinledi.

Sektörün temsilcisi Ahmet Gülhan, Milletvekili Zülfü Demirbağ’a teşekkür ederek, sıkıntılarından bahsetti.

TOP:TÜM ESNAF ETKİLENDİ, MAĞDUR OLDU

Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top da, “Bildiğiniz gibi çok zor süreçten geçiyoruz. 24 Ocak depreminden sonra esnaflarımız mağdur oldular. Akabinde bu salgın meydana geldi. Ve salgınla birlikte alınan kararlar. Esnafı sıkıntıya soktu. Devletimiz bu süreçte ciddi destekler verdi. Tam yeterli mi? hayır bizi çok da memnun etmedi. Bu mağduriyette bir tek kapatılan işletmeler değil. Tüm esnaf etkilendi, mağdur oldu” dedi.

DEMİRBAĞ: BAKKAL- KART PROJESİ, ELAZIĞ’DA İLK OLARAK UYGULAMAYA GİRDİ

Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Deprem ve Pandemiyle birlikte esnafımızın ciddi sıkıntıları oldu. Bu sıkıntılar devam ediyor. Hükümetimiz günü birlik kapanma yapsaydı ciddi sıkıntı yaşadık. Hem deprem hem Pandemi esnafımızı sıkıntıya soktu ve devam ediyor. Esnafımıza kredi talebinde bulunan esnaf ve sanatkârlar herkese yardım elini uzatsa da bu yeterli değil. Çünkü yanındaki çalışanlarla birlikte bir düzen kurmuş, hizmet ediyor. Onu belli bir çerçeveye sıkıştırmak suretiyle halletmek mümkün değil. Zaten Dünya’nın hiçbir yerinde de böyle bir uygulamada yok. Bakkal- kart projesi, Elazığ’da ilk olarak uygulamaya girdi. Ve önemli bir proje. Tabi bizim temennimiz bu salgın musibetinden kurtulmak. Onu arzu ediyoruz. Aşı  konusunda Sağlık Bakanımızın ciddi adımları var. çin aşısıyla birlikte, BİONTECH ve Rus aşısının imal edilmesiyle birlikte Ülkemizde aşılama oranı her geçen gün artıyor” dedi.

Milletvekili Demirbağ ve beraberindekiler daha sonra Çemişgezek İlçesi’ne geçerek, İlçe kaymakamı hemşerimiz Mehmet Güder’i makamında ziyaret etti.

GÜDER: MİLLETVEKİLİMİZ, BENİM İÇİN AYRI BİR YERE SAHİP

Kaymakam Güder, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Milletvekilimiz, benim için ayrı bir yere sahip. Bugün ilçemizde ağırladık. İlçemizi ve Projelerimizi güzel bir şekilde anlatıp projelerimizi kendilerine aktaracağız” dedi.

Milletvekili Demirbağ ve Güder ardından esnafı ziyaret etti..

Demirbağ, ardından Çemişgezek kaymakamlığı tarafından hayata geçirilecek olan "Urartu mağaraları turizme açılıyor" proje alanında ziyarette bulundu.