AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Milletvekili Demirbağ, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletme ziyaretleri öncesinde Başkan Suat Öztürk ile bir araya geldi.

ÖZTÜRK: GERİYE DÜŞERSEK ELAZIĞ’A YATIRIM KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞARIZ

Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, “Organize Sanayi’de bizleri ziyaret etmenizden ve buraya teşrif etmenizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Tabi siyasetin uzun yıllardır içinde olan birisisiniz. Üçüncü dönem milletvekilisiniz. Elazığ’ın sorunlarını, problemlerini bilen insansınız. Yıllardır siyasetin içinde Elazığ’a da hizmetleriniz oldu. Elbette ki inişli çıkışlı dönemler olacaktır. Bu iniş çıkışlar da bugün itibariyle sizler sahadasınız meclis tatilinden dolayı. Tabi sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Hem pandemiden dolayı hem Elazığ’daki deprem son zamanlarda orman yangınları ciddi manada vatandaşın, insanların sıkıntılı ve sorunlu dönemleri var. Bunlar aşılacaktır inşallah. Bunlar mücadeleyle olur, çalışmayla olur. Herkes yapılacak işi beğenecek diye bir şey yok. Biliyorsunuz yıl sonunda altıncı bölge meselesi bitiyor. Tabi biz altıncı bölgeden değil, cazibe merkezinden dolayı altıncı bölgedeyiz. Diğer teşvik bölgesinde olan iller gibi altıncı bölge değiliz. Cazibe merkezinden dolayı altıncı bölgenin şartları eğer yıl sonunda biterse Elazığ’ın böyle bir deprem yaşayan şehir olarak da çok ciddi zayiatlar ve kayıplar veririz. Bunun için ben bütün siyasetçilerimize her zaman için söylüyorum; bu işin şimdiden uğraşılıp çözülmesi lazım. Bu sürenin uzatılması lazım. Çünkü Elazığ’da bir organize sanayi var. Ciddi manada genişletiyoruz. İkinci bir organize sanayi kuruldu. Eğer bu teşvik meselelerinden geriye düşersek Elazığ’a yatırım konusunda ciddi sıkıntılar yaşarız” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: GEREKLİ ADIMI ATMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Her ne kadar statü olarak altıncı bölge kapsamında olmazsak da altıncı bölgenin avantajlarından istifade ediyoruz. Haklı olarak yıl sonu itibariyle bu bittiği zaman biz sıkıntı yaşayacağız. Zira deprem, pandemi, arkasından da bu altıncı bölge avantajları da ortadan kalktığı zaman ilimiz açısından sıkıntı olacaktır. Bunun alt yapı çalışmalarını iyi kötü yapıyoruz. Yeri geldiğinde ama arkadaşlarımızla birlikte özellikle meclis tatiline müteakip sanayi bakanımız başta olmak üzere başka bakanlığımızla konuşup kim varsa bu altıncı bölge teşviklerinin devam etmesini inşallah sağlamaya çalışacağız. Elazığ’ımız için olmazsa olmaz. Aksi taktirde ciddi sıkıntı yaşarız. Bunun dışında bu çalışmayı yaparken başkanımız olsun, ticaret ve sanayi odası başkanımız olsun, borsa; arkadaşlarımızla birlikte, ilin dinamikleriyle birlikte randevu alarak inşallah bakanlıklarla görüşeceğiz. Bu meselenin çözülmesi için gerekli adımı atmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Demirbağ daha sonra, İş Kur Müdürü Abdullah Balcı, OSB Genel Müdürü Yaşar Demirel, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkerim Yılmaz ile birlikte SMM, Saka ve Berrak Tekstili gezdi.

DEMİRBAĞ: ELAZIĞ’IMIZI DÜŞÜNEREK YAPTIKLARI GÜZEL YATIRIMLARDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDİYORUM

Tekstil firma ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Demirbağ, “Bugün günlük gezilerimiz çerçevesinde öğle saatlerinden itibaren organize sanayiyi ziyaret ettik. İş insanlarımızla bir araya geldik. Öğle sonu da programladığımız çerçevede tekstil firmalarını ziyaret ettik. Bu beşinci firmamız. Allah razı olsun ciddi hem istihdama hem üretime hem ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyorlar. Kendilerine ben teşekkür ediyorum. Zamanlarını ayırdılar. Çok da verimli oldu bu gezimiz. İnşallah gündelik programlarımız var. Onların aralarına sıkıştırmak suretiyle organize sanayideki bütün fabrikaları hemen hemen gezmeyi düşünüyoruz bu meclis tatili içerisinde. Ben tekrar iş insanlarımıza bu güzel yatırımlarından Elazığ’ımızı düşünerek yaptıkları güzel yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum” diye ifade etti.