AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kovancılar’da mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kovancılar Ak Parti İlçe Binası’nda gerçekleşen toplantıya Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Ak Parti Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, İl Genel Meclis Üyeleri, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

DEMİRBAĞ: BAKANLARIMIZ ÖZ VERİLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Deprem sonrası yaşanan sıkıntılara değinen Milletvekili Demirbağ, “Elazığ’da bu meydana gelen deprem, depremden ilçelerimizde Kovancılar da dahil ilçelerimizde etkilendi. Depremle birlikte bir de bir pandemi eş zamanlı olarak başladı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız buraya geldi ama bir hafta sonra sağlık bakanımız geri döndü. içişleri ve çevre bakanlarımız burada kaldılar. Allah razı olsun; büyük bir koordinasyon içerisinde büyük bir titizlik ve organizasyon içerisinde Elazığ’daki bu depremzede kardeşlerimizin karşılaştığı, sizlerin bütün hemşehrilerimizin yetişebilindiği kadar herkesin derdiyle, sorunuyla ilgilenmeye çalıştık hep beraber bakanlarımızla birlikte. Bakanlarımızın bu gerçekten öz verili gayretli, fedakar çalışmaları ilimizde adeta burayı kendilerine mekan edinmesi neticesinde gerçekten çok güzel işler yapıldı” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: 25 BİN KONUTU ORTALAMA 4 İLE ÇARPTIĞINIZ ZAMAN 100 BİN KİŞİLİK BİR İL DEMEK

Milletvekili Demirbağ, “gerçekten ilk 3 ay acil ihtiyaçların karşılanması, çadırı, battaniyesi, giyeceği, yiyeceği arkasından bir ay sonra konteyner kentlerin oluşması vesaire bu hengame devam ederken bir taraftan da konutların yerleri belirlendi. Kovancılar da dahil. Rezerv alanlar tespit edildi. 25 bin konut inşa edilmiş olacak, bitmiş olacak. Şu anda 10 binin üzerinde. Dolayısıyla 25 bin konutu ortalama 4 ile çarptığınız zaman 100 bin kişilik bir il demek. Yeni bir Bingöl inşa edildi” şeklinde konuştu.

PIHTILI: İNİSİYATİF ALACAĞIZ

Toplantıya katılan AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı da, “Sorunu olan kimdir? Vatandaşın ağır hasarı olan konutun sahibidir. O konutun altında bundan sonrası içinde söylüyorum. Konutun altında bir tane cana zarar gelmiş olsa kendi öz evladınız olsa savcı gelir direk sizi ölüme sebebiyet vermekten içeriye alır. Kaldı ki burada da böyle bir gerçek var. Bu konutlar yıkılmamış, konutlar kullanılmaya devam edecek. Sağ olsunlar vekillerimiz de valimiz de bakanlarımızla biz istişare yaptık. Ne yapabiliriz diye buna nasıl çözüm üretebiliriz diye. Direk komissyon olarak biz inisiyatif alacağız ama şu şartla; o konuttan bir tek hak sahibi olup konut alana ikinci konutu vermeyeceğiz. Yani bir konut ağır hasarlı ondan hak sahibi oldu birisi o bitti” dedi.