Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Arıcak İlçesi’ne gitti. İlçede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Milletvekili Demirbağ, Karakaş Köyünde çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen aileleri ziyaret ederek, devletin vatandaşının yanında olduğunu söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Pazar gününü yoğun bir mesai ile geçirdi. Milletvekili Demirbağ, yanında AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamed Eren ve partililerle birlikte Arıcak ilçesine giderek, vatandaşla bir araya geldi, çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İlçede Milletvekili Demirbağ’ın ilk durağı Devlet Hastanesi oldu. Yapımı devam eden hastaneyi gezen Demirbağ, gelinen süreçle ilgili bilgiler aldı.

DEMİRBAĞ: HASTANE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HİZMETE BAŞLAYACAK

Milletvekili Demirbağ, hastanenin önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağını ifade ederek ”Önümüzdeki günlerde laboratuvar ve bazı cihazlar da gedikten sonra hastanemiz faaliyete geçecek Arıcaktan 130 Km Elazığ’a gitmek durumunda kalmayacak birçok hastamız ama ebetteki Elazığ’da muayenenin ve tedavinin devamında gitmesi gerekiyorsa tabi gidecek ama acil müdahalelerde birçok müdahalenin yapılacağı bir hastaneye Arıcağımız kavuşmuş oldu Allah hayırlı uğurlu etsin. 10 yatak kapasiteli zaten ilçe olduğu için tam dolu olmaz ama kâfi gelecek kadar yeterli hastanemiz bölümler olarak diş olsun, dahiliye olsun özellikle çocuk hastalıkları bölümüyle birlikte çoğu bölümler mevcuttur. ” açıklamalarında bulundu.

Milletvekili Demirbağ, Arıcak İlçesi Karakaş Köyünde çıkan yangından evlerini kaybeden aileleri de unutmadı… Karakaş köyüne giden Demirbağ, önce yangının olduğu yerde incelemelerde bulundu.

PIHTILI: AFAD’IN YARDIMLARI HESAPLARIMIZA GELDİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AKTARACAĞIZ

Karakaş köyünde AFAD’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Osman Pıhtılı, Altı evin o gün yandığını hatırlatarak “Olayın ilk anından itibaren AFAD ekibi itfaiye ekipleri Sayın Valimizin ve Vekillerimizin an be an olay yerinden haber almaları ve olayı yönetmeleri ile müdahale edildi. Çok şükür o gün herhangi bir can kaybı meydana gelmedi biz AFAD ekipleri olarak kendi sorumluluk alanımız içinde yapılabilecek en üst limitten yardım taleplerimizi Başkanlık Ve İçişleri Bakanlığımızdan talep ettik. AFAD’ın yardımları hesaplarımıza geldi önümüzdeki günlerde aktaracağız burada Kaymakamlığımızın, Sosyal Yardımlaşmanın, Kızılay’ın ve AFAD’ın  başlattığı yardım kapmayası dahilinde el birliği ile evleri yanan vatandaşların mağduriyetleri inşallah giderilecek. Destek veren başta Sayın Vekillerimiz ve Valimize teşekkür ederim” dedi.

Karakaş Köyü Muhtarı Yavuz Can, devletin ve milletin yanlarında olduğunu, köyün belirlenen yere taşınmasının ardından sıkıntıların da giderileceğine inandıklarını ifade etti.

DEMİRBAĞ: ÖZEL İDARE TARAFINDAN YENİ YERLEŞİM ALANI TESPİTİ VAR

Milletvekili Demirbağ da, devlet eliyle yangında zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini ifade ederek “Bundan 2 hafta önce kadar meydana gelen yangın nedeni ile dostlarımızın evleri yandı burada akabinde hemen AFAD Müdürümüz olsun Kaymakamlığımız olsun bütün resmi kurum müdürleri anında intikal ederek ilgilendiler bizde sürekli olarak bilgi aldık ama Ankara’da meclis çalışmaları ve yoğun program nedeni ile ancak bu hafta gelebildim bugün de ziyaret ederek geçmiş olsun diyerek hem de  Arıcakımızı, Karakaş Köyümüzü ziyaret edelim dedik.

İnşallah AFAD Müdürümüzün de ifade ettiği gibi bir taraftan Kaymakamlık bir taraftan Sosyal Yardımlaşma bir taraftan Kızılay bir taraftan vatandaşlarımız ve Valilik tarafından ciddi bir yardım toplanıyor bu yardımlar çerçevesinde inşallah Elazığ’da Karakaş Köyü ile ilgili Özel İdare tarafından yeni yerleşim alanı tespiti var bu yer tespitin bittiği anda inşallah orada hem evi yanan dostlarımızın evlerini yapacağız hem de bütün köyü inşallah orada düzenli bir şekilde yerleştirmek ve oraya taşımak suretiyle daha düzenli kaliteli yaşam sürdürülmesini sağlayacağız el birliği ile. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum bu kardeşlerimize bir can kaybı olmaması ayrıca bizi sevindirdi gerisi önemli değil zaten demin yerinde incelediğimizde de gördük böyle kopmak üzere olan ciddi bir kayalık bölge var oradan kayaların kopup gelme ihtimali var dolayısıyla her şeyde bir hayır var bu hadise ile birlikte inşallah köy yeni yerleşim yerine bir an önce kavuşmuş olur” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili, ardından yangında evlerini kaybeden annelerle buluştu..

Milletvekili Demirbağ daha sonra da Arıcak İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Aile Destek Merkezini gezdi.

EREN: GENÇLERİMİZE VE ARICAK’A HAYIRLI OLSUN

Gençlik Merkezi hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamed Eren, “Kurumuza bağlı Aile Yaşam Merkezin 1. Katında 3 tane odamız bulunuyor bilgisayar odamız, müzik odamız ve kitap kafemizle birlikte gençlerimizin hizmetine açtık Gençlik Spor İl Müdürlüğün öncülüğünde yapılan bir çalışmaydı Sayın Valimiz ve Vekillerimizin desteği ile çok kısa sürede orayı da gençlerimizin hizmetine, kazandırmış bulunduk emeklerinden dolayı hem Milletvekilerimize hem de Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum Arıcak’a hayırlı olsun”  dedi.

DEMİRBAĞ: ÇOK GÜZEL ÇALIŞMLAR YAPILMIŞ

Gün içindeki ziyaretleriyle ilgili bilgiler veren AK Parti Elazığ Milletvekili Demirbağ, ilçede önemli hizmetlerin yapıldığını söyleyerek “Çok güzel çalışmalar yapılmış gençlerimiz inşallah buralara gelerek kahvehanelerde vakit geçirmek yerine böyle güzel ve nezih ortamlarda vakit geçirmiş olacaklar. Bu yaşam merkezi de ayrıca Arıcak'ımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

DEMİRBAĞ: KALAN ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Arıcak – Alacakaya yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Milletvekili Demirbağ, hizmetlerin devam edeceğinin altını çizerek “Bir önceki dönemlerde de Arıcak Alacakaya yolunu bir taraftan Arıcak Palu yoluna ciddi masraflar yapmak suretiyle inşallah az bir asfaltlanmayan kısmı var 4-5 kilometre kadar önümüzdeki seneye yaparsak iki alternatifli olacak şekilde hem güvenlik yolu olarak yaptığımız Alacakaya yolu ve Palu’ya bağlanan yol hizmet verecek. Köy yollarının hepsi asfaltlandı alt yapı çalışımları büyük ölçüde bitirildi Kaynaklık binası yapıldı bu gibi güzel hizmetler yapıldı bu hizmetler artarak devam edecek” diye konuştu.

Son ziyaret ise ilçe esnafına oldu..