AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın durağı Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği oldu.

Milletvekili Zülfü Demirbağ, dernek yönetimi ve çölyak hastaları ile bir araya geldi.

DEMİRBAĞ: BİRÇOK ŞEYİ EKSİK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Belediyemiz tarafından 1 yıllık kirası karşılanmak suretiyle Çölyak Derneği’mizin emrine verilen hem imalathane hem de çölyak yani glüten duyarlı olan başta çocuklarımız ve gençler olmak üzere ailelerimizin burada oturup vakit geçirmesi, glütensiz ürünlerden faydalanması bir bakıma da burada bırakılacak olan, üretime geçecek olan fırından da Çölyak Derneği mensuplarının faydalanabileceği ürünler imal etmek suretiyle faaliyet göstereceği mekandayız. Güzel bir mekan olmuş. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Eksikleri çok. Fırınlar, tezgahlar, birçok şeyi eksik. Aşağıda gördük. Dolaplarda çölyak ürünleri var. Unlar var, grupları, glütensiz mamuller. İnşallah bu konuda Elazığ’da hayırsever insanlarımızın el atmasıyla diğer birçok ilde olduğu gibi Elazığ’ımızda da ciddi sıkıntı yaşayan, mağduriyet yaşayan başta çocuklarımız olmak üzere bu ailelerimizin bu beya mahal ihtiyaçları karşılanır” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: İNŞALLAH BU NOKTADAN SONRA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Milletvekili Demirbağ, “Ben bu güzel mekanı kiralamak suretiyle Çölyak Derneği’mizin emrine veren belediye başkanına teşekkür ediyorum. Zira biz seçimden öncede Şahin Bey ile gelmiştik. Derneğimizi ziyaret etmiştik. Seçim sonrasında imkan ölçüsünde yardımcı olacağını da Şahin Bey’de söyledi. Bizde inşallah bu noktadan sonra üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

FIRAT: BUNDAN SONRA YÜRÜMEMİZ İÇİNDE MUTLAKA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Desteklerini esirgemeyenlere teşekkür eden Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Rıdvan Fırat ise, “Sayın vekilime çok teşekkür ederim. Devamlı arkamızda ve yanımızda olduğunu hissettirdi bize. Seçimden önce de sayın Şahin başkanımızla birlikte geldiğinde üyelerimize ve bize söz vermişti. Her ilde bulunan glütensiz ürün satış noktaları, ekmek fırını, pastahanesi, lokantası, kafeteryası… sağ olsunlar bu sözlerini yerine getirerek seçimden sonra bizi aradılar. Burayı kiralayarak Çölyak Derneği’nin hizmetine verdiler. Şu anda binamızın Şahin başkanımız 1 yıllık kirasını ödedi. Ama çok eksiklerimiz var. Bu sadece belediyenin yapacağı bir iş değil. İş adamlarımızdan, valimizden, ilimizin önde gelen bürokratlarından yardım istiyoruz. Çocuklarımız şu anda okula başladılar. Götürecek bir simitleri bile yok. Bunları biz Ankara’dan getiriyoruz. Ama getirdiğimiz zaman 15 günlük geliyor. Daha bayat geliyor. Biz simidi 9 TL’ye getiriyoruz. Bunu getirmek imkansız. İnşallah bize yardımcı olurlarsa, fırınlarımızı alırlarsa, tezgahlarımız düzülürse biz bu çocuklarımıza fırından çıkartıp taze taze okulların kantinlerine ücretsiz götüreceğiz. Oradan çocuklarımıza teslim edeceğiz. Ama bu bizim yapacağımız bir güçle olan bir iş değil. Buna tüm duyarlı insanları davet ediyorum. Bundan sonra yürümemiz içinde mutlaka desteğe ihtiyacımız var. Bu sadece bizim yapacağımız bir şey değildir. Sayın milletvekilimizden, valimizden yardım istiyoruz” dedi.