Milletvekili Demirbağ Sosyal Konutların Fiyatlarında İndirim Yapıldığını Açıkladı!

100 bin sosyal konut projesi kapsamında Elazığ’da yapılan sosyal konutlarda oluşan yeni fiyat güncellemesiyle ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, TOKİ yetkilileriyle görüşerek vatandaşların taleplerini iletti. Milletvekili Demirbağ görüşmenin neticesinde indirim yapıldığını açıkladı.

Milletvekili Demirbağ Sosyal Konutların Fiyatlarında İndirim Yapıldığını Açıkladı!

Toplu Konut İdaresi tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Elazığ’da yapılan konutların kura tarihleri geçtiğimiz gün açıklanmıştı.

Kura tarihinin açıklanmasıyla birlikte hak sahiplerinin geri ödemeleri de açıklandı.

Açıklanan son geri ödemeler, peşinatlar ve başlagıç taksitlerinin daha önce açıklanan fiyatlara göre yüksek olması vatandaşların tepkisine neden olurken hak sahipleri mağduriyetlerin çözümü için il yöneticilerine seslendi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte TOKİ yetkilileriyle görüşerek vatandaşların taleplerini iletti.

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Serkan Aksakal’ın sunduğu “Ana Haber”e katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

DEMİRBAĞ: ELAZIĞ’A ÖZEL FİYATLAR OLUŞTU

Konuyla ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirdağ, “Konut fiyatları tam güncellenmeden geçmiş yıllardaki enflasyonlar dikkate alınarak bir fiyat tespiti TOKİ yetkilileri tarafından yapılmış ve ilimizde ve bazı yetkililere iletilmişti. Bizlere de geldi netice itibariyle. Bugün haklı tepkilerde aldıktan sonra ‘bunu doğru bir noktaya çekelim, ona göre bilgi verelim, yanlış bilgilendirme olmasın kamuoyunu’ dedik ve TOKİ’ye gittik. 2 saatlik bir görüşme neticesinde ben ve Sermin Hanım, İl Başkanı Şerafettin Bey vardı. TOKİ Başkanı, başkan yardımcısı ve yetkilileriyle 2 saate yakın süren bir konuşmamız oldu. Burada enflasyon malum TEFE-TÜFE ortalaması yüzde 20 gibi geçen sene ama TOKİ’nin uyguladığı zam yüzde 8. Dışarıdan anlatıldığı gibi tamam yüzde 20’yi hesap ederseniz uçuk fiyatlar çıkacak enflasyonu olduğu gibi yansıttığınızda. Bunları da dikkate alarak bir hesaplama yaptık. Arkasından da üzerinde çalıştılar. TOKİ’nin de inisiyatif kullanarak yapabileceği azami indirimi de yaptıktan sonra Elazığ’a özel fiyatlar oluştu” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ ÖDENECEK MİKTARLARI AÇIKLADI

Milletvekili Demirbağ, “2+1 en düşük fiyat 258 bin 787 TL peşinatı 25 bin 879 TL fiyattı. Ama önümüzdeki yıllarda TOKİ enflasyon oranında değil de daha düşük zam yapacak. Onlar çok incitici olmayacak. Şimdi en düşük 2+1’ler 258 bin 787 TL, peşinatı 25 bin 879 TL, taksiti 1.293 TL en düşüğü. En yüksek 2+1 konut fiyatı 359 bin 341 TL, peşinatı 35 bin 934 TL, aylık taksiti ise 1.796 TL. 3+1’lerin toplam 388 konut en düşük fiyatlısı 345 bin 791 TL toplam. Peşinatı 34 bin 579 TL, taksiti bin 728 TL. En yüksek fiyatı olan 3+1’de 458 bin TL toplam 180 aylık fiyatı. Peşinatı 45 bin 831 TL, taksiti de 2 bin 291 TL. En yükseği bu.” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: KONUT TAKSİTLERİ KONUT TESLİMİNDEN SONRA BAŞLAYACAK

Zülfü Demirbağ, “Konut taksitleri de konut tesliminden sonra başlayacak. Yıllık da memura yapılan zam oranında ifade edilmekle birlikte bu söylemlerimiz bir bakıma doğru değil ama geçen yıllara baktığımız zaman hemen geçen yılda memura yapılan yüzde 36-40 iken TOKİ’nin uyguladığı zam yüzde 8. Önümüzdeki yıllarda enflasyon daha da düşecek yüzde 20’lere. Orada da yapılacak olan zam yüzde 6-8 gibi olacak haliyle. Devlet o gün ki faizleri de dikkate alarak bir açıklama yapmıştı. O günkü konut sahipleri için bugünkü değil ama olsun. TOKİ diyor ki biz bu yükü kaldırırız sayıştayın denetimlerinde ciddi sıkıntılarla karşılaşmamıza rağmen onu biz rakamlarla bir şekilde telafi etmek suretiyle bu rakamları çekiyoruz ki o vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz 100 bin konut içerisinde yer alanlar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmasın” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
23
23 - 2 yıl Önce

FİYATLARDA DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK ZATEN BU ŞEKİLDEYDİ. İNSANLARI KANDIRMANIN ANLAMI NE.

Sahipsiz Elazığ
Sahipsiz Elazığ - 2 yıl Önce

İnanmayın bunlara hep yalan dolan başka bişey yok reklam yapıyorlar

Kimsesizler
Kimsesizler - 2 yıl Önce

Önce Şu Abdullahpaşa mahallesindeki yıkılıpta yapılmayan evler çözüm bulun. Onlarda makul bir fiyatla yapılsa. Onlarada 18-20 yıl vadeli ödeme planı yapılsa olmazmı .Onlarda bu vatanın insanı.

Allah ıslah etsin
Allah ıslah etsin - 2 yıl Önce

Yazık bu memlekete bı deprem oldu 1800 , 2000 lira arasında kiralar ödüyoruz :( keşke TOKİ satışlarıda olsa rabbim evi olmayan herkese ev nasip etsin. Çok zor ev sahipleri sene doldumu zebani gibi dikiliyorlar.

Vatan
Vatan - 2 yıl Önce

En yüksek 3+1 dairenin fiyatı 459 bin tl..Zaten bu fiyata dışardan 3+1"den daha büyük ev alınır 3+1 alsan bile metrekare büyük olur en azından..Bunların yaptığı halka indirim deyil düpe düz bildirimdir..Allah fırsatçılara fırsat vermesin.

Gulyabani
Gulyabani @Vatan - 2 yıl Önce

Trolcük yine saçmalıyor, trolcük yine ölümüne sağa sola saldırıyor... "500 bin gibi büyük bir paraya neden ikinci el daire dahi alınamıyor? Yirmi yıldır ölümüne savunduğum, fanatiklik yaptığım düzenden dolayı olabilir mi?" şeklindeki basit soruyu bile soramıyor kendine. "CHP geliyşeeeeeeeeeeee ayşalayınıja el koyayyyyyyyyyyyyyyyyy" üüüüüüüüüüüüüüüüüü. Üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

Bodrum alamassın
Bodrum alamassın @Vatan - 2 yıl Önce

Dağ başi diye begenmedigin evin karşi tarafi 25 sene once hilal kent adı altinda yapilan site şu an merkeze en uzak semt ve bu semte insanlar dunya para óduyor kendi istegiyle aliyor ve yemislik denilen dag başı denilen semtin karşısı cayda çira abdullah pasa ve insanlar orda ev alabilmek icin en az 800 bine ev aliyor . Cayda cirada yapipan tokilere rekor basvuru oldu ama iste devlet uyguna yapinca kiymetsiz oluyor .deprem konutu Tokilere sirf alabilmek icin sira bekleyip gunlerce afadıj önündr nöbrt titatnlar simdi begenmiyor . Yok semti iyi cikmamis yik iki artı birmiş . Siz bekleyin chp gelsin size bu evleri en az 800 bine peşin versin yada arsalariniza el koysunki akliniz basiniza gelsin. 200 bine 180 bine ev size demek iyi gelmedi

HARPUTLU VE BODRUM ALAMASSINA CEVAP OLARAK
HARPUTLU VE BODRUM ALAMASSINA CEVAP OLARAK @Vatan - 2 yıl Önce

DEĞERLİ KARDEŞLERİM BU SOSYAL KONUTLAR ŞEHİRE 15 KM UZAKLIKTA CEZAEVİNİN ÜST KISMINDA YAPILMAKTA. BUNU YAPAN MÜTEAAHHİT DEĞİL. ARAZİ DEVLETİN HAZİNE ARAZİSİ. TOKİNİN AMACIDA DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞINI EV SAHİBİ YAPMAK. BU ŞARTLARA KARŞI BİR İTİRAZ VAR. ADAMIN PARASI OLSA ZATEN KÖY DAHİ OLMAYAN BİR YERDE EV ALMA ÇABASI İÇİNE GİRMEZ.

Harputlu
Harputlu @Vatan - 2 yıl Önce

Emmoğlu 450 bine nerde 3 1 ev var Allah aşkına 1 1 lerde 400 -500 istiler

Bodrum alamassın
Bodrum alamassın @Vatan - 2 yıl Önce

Sen 500 liraya 3+1 sıfır ev bul biz izet paşa camiisinde sana yardim toplayip alalım . 500 bine artik dar sokak arasinda ikinci el ev bile yok

TOKİ MAĞDURLARI
TOKİ MAĞDURLARI - 2 yıl Önce

Elazığ Merkez Aşağı Holpenk Mahallesi 3.Etap 587 konut
Elazığ Merkez Aşağı Holpenk Mahallesi 4.Etap 577 konut

Elazığ Bizmişen A.Holpenk Mah.2.Etap 2.Bölüm 665 Konut Projesinde (46 Konut) ve

Elazığ Merkez Yemişlik 2.Etap 560 konut projesinde (96 konut)’ un kurası çekilecek.
Daha önce 1306 olan rakam neden 1194 indirildi. Yemişlik 2. Etapta ki haklarımız neden iptal edildi. Zaten fiyatlar aynı. Bu ne turşu bu ne nane. Yemişlik 96 adet konut ne oldu. Kimlere verildi.

112 ADET EV NEREYE GİTTİ NE OLDU
112 ADET EV NEREYE GİTTİ NE OLDU - 2 yıl Önce

YEMİŞLİK 2. ETAPTAN 96 ADET EV KURAYA DAHİL EDİLMİŞTİ NEDEN SİLİNDİ. YEMİŞLİKTE HAK SAHİBİ OLAN KİŞİYE YEMİŞLİKTE EV OLMASINA RAĞMEN NEDEN AŞAĞI HOLPENKTE EV VERİLİYOR. DAHA 1306 ADET OLAN EV SAYISI NEDEN 1194 E DÜŞÜRÜLDÜ. FİYATLARDA DEĞİŞEN ZATEN BİŞEY OLMADI. MİLLETVEKİLLERİ İŞİN İÇİNE GİRİNDE Bİ FIRILDAK DÖNDÜ.

Sosyal konut mağduru
Sosyal konut mağduru - 2 yıl Önce

Yemişlik 550 konut bızmışen 750 konut toplam 1250 konut daha önce açıklanan rakam 1300 şimdi 1194 neden değişti. 56 kişi ne olacak.


SIRADAKİ HABER

banner137