AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ Elazığ’daki ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Demirbağ ve beraberindeki heyetin durağı yemişlik köyüydü.

Köy sakinleri ile bir araya gelen Milletvekili Demirbağ daha sonra 24 Ocak depreminde hasar alan Hacı Mehmet Zeki caminin temel atma törenine katıldı.

Caminin ilk temeli salavatlar eşliğinde atıldı.

AYDIN: MÜSLÜMANLAR CAMİ YAPMA KONUSUNDA ADETA BİRBİRLERİYLE YARIŞMIŞLARDIR

İl Müftüsü Selami Aydın, “’Kim dünyada Allah için bir mescit inşa ederse Cenab-ı Hak buna mukabil Cennette bir köşk inşa eder’ Bu ayeti kerimeden, bu hadisten ilham alan müminler, Müslümanlar cami yapma konusunda adeta birbirleriyle yarışmışlardır. ‘mescitler Allah’ın evidir,, Beytullah’ın şubeleridir.’ Bizim ibadetgahımızdır” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: YAPILAN CAMİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNDE BİR ARADAYIZ

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bugünde Miyadun Köyü’nde Mehmet Zeki Efendi adına oğlu tarafından ve hayırseverler tarafından yapılan caminin temel atma töreninde bir aradayız. Cenab-ı Allah yapılacak bu caminin hayırlı ibadetlere vesile olmasını nasip etsin inşallah. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ASLAN: YEMİŞLİK KÖYÜ’MÜZÜN MERKEZİ BURASIDIR

Yemişlik köyü muhtarı Vahap Aslan ise, “Yemişlik Köyü’müzün merkezi burasıdır. Buraya bağlı 11 mezramız vardır. Ve buradan göç almışlardır, göç gitmiştir. Tekrar geri getirmek için uğraşıyoruz Allah’ın izniyle. Hayır sahibi Demir ailesine şahsım ve köylülerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Demirbağ ve beraberindeki heyet daha sonra Yadigar Bahçesi köyünde yapımı devam eden cami ve çeşmede incelemelerde bulundu.

DEMİRBAĞ: YAPILINCA ÇOK GÜZEL BİR CAMİ OLACAK

Milletvekili Demirbağ, “Buranın benim için önemli bir özelliği var. 1970’li yıllardan bu yana gerek Milli Türk Talebe Birliği gerekse İlim Yayma Cemiyeti’nde milli manevi değerlere bağlı bir gençliğin yetişmesi için büyük emek veren Cahit Kaya abimizin bizzat nezaret ettiği, burada yapımını üstlendiği bir cami olması hasebiyle ben ayrı bir önem veriyorum. Dolayısıyla temelinden bugüne kadar bizden hangi konuda yardım talebi olduysa resmi kurumlarımız olsun, arkadaşlarımız, dostlarımız vasıtasıyla yardımcı olmaya çalıştık. Gerçekten çok güzel bir cami ve Kur’an Kursu yaptılar. Tabi yanında da bir kaynak suyu getirdiler, bir çeşme yaptılar. Yapılınca çok güzel bir cami olacak. Müştemilatını da Miyadun Köyü’ne kazandırmış olacak. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Emeği geçen hocamız olsun, müftü bey başta olmak üzere resmi kurum yetkililerimiz, herkese candan yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu.