CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde yatan depremzedeleri ziyaret etti.

EROL: 2020 YILINDA YAŞANAN DEPREM İLİMİZİN GERÇEĞİ OLDU

2020 Elazığ depreminin tedbir alınmasını sağladığını ve bu nedenle Elazığ’da büyük bir can kaybının yaşanmadığını ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’da her ne kadar depremin ölümcül hasarı olmasa da burada insanlar kaygılı, endişeli, psikolojileri bozuk. İnsanlar evine giremez durumdalar halen daha o korkuyu yaşıyorlar. Diğer illerde yaşanan olumsuzluklar Elâzığ’da yaşanmadı. Bu da bizim için sevindirici bir durum. Belki de 2020 yılında yaşanan deprem bugün daha kötü günlerin yaşanmasını engelleyen ve tedbir alınmasını sağlayan bir deprem olarak ilimizin gerçeği oldu. Buradan bütün hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Göçük altında olanlarında Allah yardımcısı olsun. İnşallah ölüm sayıları azalır ve göçük altında olanlar kurtulurlar.”  Dedi.

EROL: ELAZIĞ HALKI BU DEPREMDEN HER ANLAMDA ETKİLENDİ

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi için Cumhurbaşkanına çağrıda bulunduğunu belirten Milletvekili Erol, “Afet bölgesi ilan edilmesi bir kanunla olabilecek bir şey değil.  Cumhurbaşkanının iradesinde olan bir şey. Cumhurbaşkanına da çağrıda bulundum. Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilmeli diye. Çünkü sonuç itibariyle deprem Elazığ’da da yaşandı. 11 ilde de depremin etkisi görüldü. Burada binaların yıkılmamış olması insanların ölmemiş olması afet bölgesine dahil edilmemenin gerekçesi olamaz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müzün şimdiye kadar yaptığı tespitlere göre 200’e yakın binanın yıkım kararı çıktı. Elazığ’ın en canlı ticaretin en çok olduğu Gazi Caddesinde yıkımlar başladı. Bu ne demek? Elazığ depremden etkinmiş. Yıkımlardan da etkilenmiş. Binaların çürüklüğü ve sağlamlığı etkilenmiş ve ayrıca insanların psikolojisi bozuldu. Sonuç itibari ile Elazığ halkı bu depremden her anlamda etkilendi bir tek can kaybımız olmadı. Bunu da Elazığ’ın bir şansı olarak değerlendiriyorum. Bir ilin afet bölgesi ilan edilmesi o ildeki ölüm sayısına göre değil depremden etkilenme durumuna göre değerlendirilmeli. Depremin etki alanı da yalnızca binaların yıkımı ve ölümle değerlendirilmez. Bunun farklı etkenleri var. O etkenlerin hepsi, Elazığ’da yaşandı.” diye kaydetti.

Depremden etkilenen 10 ile tanınan hakkın Elazığ’a da verilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Erol, Elazığ’ın hala riske açık bir kent oluğunu söyledi.

YÜCEER: YETERLİ ÇADIR VE SEYYAR TUVALETİMİZ YOK

Acıların dayanışma ile aşılacağını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Deprem bölgesinde olamaya çalışan birçok gönüllü var. Gelenler var ve gelemeyenler haricinde yardımlarını buraya yağdıran vatandaşlarımız var. Ne gönderebiliriz ne yapabiliriz diyorlar. Herkese yürekten teşekkür ediyorum.  Dayanışma çok kıymetli bir şey. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acıyı dayanışma ile aşacağız. Depremin ilk gününden beri meydanlardayız. Gıdalar ısıtıcılar her şey geliyor ama en büyük ihtiyaç şu anda çadır. Çadır temin edemiyoruz. Olanlar yeterli değil. Yetecek kadar çadırımız yok. Malatya’da evine gidebilen tek insan yok. Çadır ve seyyar tuvalet acil ihtiyaç onun dışında yurttaşlarımız, belediyelerimiz her şeyi sağlamaya çalışıyorlar. Lütfen acil bir şekilde çadır, barınma, gıda ve seyyar tuvalet sorununu çözmeliyiz. Yoksa ciddi manada salgın hastalıklar başlayacak.” ifadelerini kullandı.

KAYIŞOĞLU: EVLER YAPILANA KADAR BİRAN EVVEL KONTEYNER KENT KURULMASI LAZIM

Elazığ’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Elazığ’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Yardımları koordineli bir şekilde depremzedelere ulaştırdıklarını söyleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Ülke çapında çok büyük bir dayanışma var. Özellikle bazı iller bazı illerden AFAD kapsamında sorumlu olarak görevlendirildi. Özellikle buradan Malatya’ya çok fazla yardım tırları geldi. Hepsini burada organize edip insanlara ulaştırmaya çalıştık. Kıyafet, battaniye, gıda dan çok bakliyata ihtiyaç var. insanlar artık yemek yapmak istiyorlar. Bunun için yemek yapacak tüp, bakliyat ve çadır. Herkes bizden çadır istediler. Dışarısı çok soğuk. İnsanlar soğuğa dayanamıyorlar. Çadırda geçici bir çözüm. Evler yapılana kadar biran evvel konteyner kent kurulması lazım.”dedi.

Hasarlı binaların bulunduğu Gazi Caddesi’ni de ziyaret eden Milletvekili Erol, partisinin milletvekilleri, CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.