CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, babasının adını taşıyan Pertek Öğretmen Zeynel Erol Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Her sınıfa tek tek girerek öğrencilerle bir araya gelen Milletvekili Erol, onlarla muhabbet ederek,  öğütlerde bulundu. Ardından okul müdürü ve öğretmenlerle görüşerek çalışmaları hakkında bilgi alan Erol, okulun eksiklikleriyle ilgili not aldı.

“EĞİTİM VE KENDİNİ EĞİTME ÇOK ÖNEMLİDİR”

Eğitimin önemine değinen CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Modern dünyanın en önemli parametrelerinden biri eğitimdir.  Eğitimin önemi günden güne artmaktadır.  Eğitim insana belirli konularda bilgi sağlar, değerler sistemini öğretir ve inançlarını etkiler. Bireylerin her açıdan hayata bakışını belirler. En önemlisi ise eğitim, kişinin mesleğini ve toplumdaki statüsünü, ailesine sunacağı olanak ve itibarı belirler. Aldığınız eğitim ile sadece kendinize değil, çevrenize, ailenize, ülkenize ve dünyaya faydalı birer fert olabilirsiniz.  Bunun için eğitim ve kendini eğitme çok önemlidir. Aranızdan doktor, polis, siyasetçi, vali ve belki de cumhurbaşkanı çıkacaktır.  Ama bunun için önünüze bir hedef koyun, o hedef doğrultusunda çok çalışmanız gerekmektedir” dedi.