Milletvekili Erol, “Bakan Kurum Rektörümüz ve Elazığ’dan Özür Dilemelidir”

​​​​​​​CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a yaptığı davranıştan dolayı açıklama yaptı. Milletvekili Erol, "Başta Rektör Demirdağ olmak üzere Elazığ halkında özür dilemesi gerektiğini" söyledi.

Milletvekili Erol, “Bakan Kurum Rektörümüz ve Elazığ’dan Özür Dilemelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile yaşadığı olay ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Gürsel  Erol yaptığı basın açıklamasında, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 günlük programı kapsamında Elazığ’ geldi. İncelemelerde ve ziyaretlerde bulunan Bakan Kurum, Elazığ’da yapımı devam eden İpekyolu Gençlik Merkezinin inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Bu sırada Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Katarlı İşadamlarıyla ortaklaşa yaptıkları yatırımları anlatarak Ekim yapmayı planladıkları alanın Fırat Üniversitesine tahsisli olduğunu, Fırat Üniversitesi rektörünün bu arsayı kendilerine vermediğini dile getirdi. Rektörün o sırada orada olmadığının söylenmesi üzerine Bakan Kurum 'Rektörü çağırın gelsin' dedi. Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, haber verilmesi üzerine bir süre sonra Bakan Kurum'un yanına geldi.

Rektör Demirdağ'ın bir elinin arkada bel kısmında olduğunu gören Bakan Kurum, Rektör Demirbağ'ı sert bir dille uyararak, "İndir elini, sen ne biçim rektörsün" diyerek ikaz ederken bir yandan da bir eliyle Rektör Demirbağ’ın göğsünden parmakla itekledi.

Sayın bakan bu davranışından kaynaklı başta rektörümüzden ve Elazığ halkından özür dilemelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 14:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Abuzer DİREK
Abuzer DİREK - 4 yıl Önce

Bakan beyin yaptığı tasvip edilmez ama Sayın rektörde iki dönemdir rektör Üniversiteye ne yaptı üniversite sahasında bol bol kafe açıldı Hastane pislikten geçilmiyor her tedavi görmek isteyen virüs kapıyor iyi kendini yetiştirmiş doktorlar kaçıp gidiyor kalanlarda eğer aklına yatmıyorsa onları süründürüyor. yazık Elazığa yazık daha dün kurulan İnönü Üniversitesine gidin bakın birde bizimkine bakın

Helal sana
Helal sana - 4 yıl Önce

Helal olsun sayın vekilim. Elazığ'ın gerçek vekili oldunuz. Az kalsın rektör suçlu olacak. Gitsin kendi mallarını katarlılara versinler. Mesela Şehir Hastanesinin karşısında katarlılara verilecek çok yer var.:)

Murat kara
Murat kara - 4 yıl Önce

Bakan bey haklı rektör ne yapmış elazığa ha hastaneye ziyaret saati dışında kimseyi almıyo taptığı bu .buda zulüm.hasta sormak dinimizde var ,kültürümüzde var.rektör senin dinin ne?

Murat kara
Murat kara - 4 yıl Önce

Bakan bey haklı rektör ne yapmış elazığa ha hastaneye ziyaret saati dışında kimseyi almıyo taptığı bu .buda zulüm.hasta sormak dinimizde var ,kültürümüzde var.rektör senin dinin ne?

SIRADAKİ HABER

banner137