Milletvekili Erol, Bingöl, Palu, Karakoçan ve Kovancılar’da İncelemelerde Bulundu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikte Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Bingöl ilinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Milletvekili Erol, Bingöl, Palu, Karakoçan ve Kovancılar’da İncelemelerde Bulundu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikte Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçeleriyle Bingöl ilinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Milletvekili Erol’un ilk durağı Bingöl oldu.

Bilim adamlarının yaptığı değerlendirmeler ve yorumlarda bölgede yeni bir deprem beklentisinin olduğuna değinen Milletvekili Erol, Bingöl’deki binaların yüzde 50’sinin ağır hasarlı ve riskli olduğunu, bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

EROL: VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ ALINMALIDIR

Milletvekili Erol, “Bu önümüzdeki süreçte bilim adamlarının yaptığı yorumlar değerlendirmeler Karlıova – Ovacık Nazmiye fay hattı Palu fay hattının harekete geçebileceği bu bölgede yeni bir deprem beklentisi var. Bunu sizleri korkutmak, ürkütmek, endişelendirmek için söylemiyoruz. Bunu burada devletin deprem olmadan devlet olma varlığı ile sorunların önlemini alarak, önleyici tedbirler alarak bölgede can ve mal güvenliğini yurttaşlarımıza sağlayarak deprem risklerinin düşürmesi için söylüyoruz. Yaklaşık 550 binada hasar tespiti yapılmış bunun 222 tanesi ağır hasarlı çıkmış. Yani neredeyse Bingöl’deki binaların yüzde 50’si ağır hasarlı ve riskli. Bizim talebimiz şu biz sizleri bilgilendirirken diğer taraftan da iktidar partisinin milletvekillerini bilgilendirerek buraya geldik. Ben buraya gelirken AK Parti milletvekili Cevdet Beyi ve Fevzi Beyi arayarak geldim. Bu konu ile ilgili onlarında bilgisi var. Çünkü bu süreçte Bingöl’ün afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgilide bölge milletvekillerinin de iradesi ve desteği olacak ki bu sorunu el birliği ile çözelim. Bizim amacımız bir şeyleri sorgulamak kötülemeye karşıtlık üzerine bir dil geliştirmek değil. Burada amacımız bu konuyu siyaset malzemesi yapmadan iktidarı ile muhalefetiyle insanların siyasi düşüncüleri inançları değerleri ne olursa olsun. Amacımız Bingöl’ün evinde rahat uyuması için Bingöllülerin sorun yaşamaması için Bingöl’ün bir an önce afet bölgesi edilerek önleyici tedbirlerin alınması ağır hasarlı binaların yıkılarak yerine TOKİ tarafından konutların yapılması vatandaşların can ve mal güvenliğinin alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Erol ve beraberindeki heyet daha sonra Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerine geçti.

3 ilçede de incelemelerde bulunan milletvekili Erol vatandaşlarla da bir araya geldi.

İlçe ziyaretlerinin ardından Palu’da değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Erol Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Erol, Meclis’te “Palu’nun gözü kulağı olmaya devam edeceğim” dedi.

EROL: PALU’NUN GÖZÜ KULAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Erol, “Eğer biz burada önlem alırsak ağır hasarlı binaların yıkımları gerçekleşir ve burada yeni afet konutlarının yapımı başlanırsa vatandaşların çaresizliği giderilirse ne can nede mal kaybımız olur devletin görevi de budur. Sen, senin çocuğun öldükten sonra devletin gelip benimle acımı paylaşmasının bir anlamı yoktur. Yarın Elazığ valimizin başkanlığında milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla, STK temsilcileriyle bir toplantımız olacak. Ben Palu’da yaşanan ve beklenen bu beklentiyi orada gündeme getireceğim. Gelin milletvekili ünvanımızı, geleceğimizi, seçilme seçilmeme korkumuzu bir tarafa bırakalım şu Elazığ’daki hemşehrilerimizin can güvenliği için yaşaması için hep birlikte hareket edelim; cumhurbaşkanına ve ilgili bakanlara gidelim ve diyelim ki Elazığ’a bir el atın. Elazığ’ı kendi kaderine terk etmeyin çünkü biz bu fay hatlarından olumsuz etkileniriz. Bir partinin milletvekilinin iktidarı, muhalefeti olmaz. Beceriklisi beceriksizi olur. Ben de bu şehri en iyi temsil etmenin bugüne kadar mücadelesini verdim. Mecliste bu ilin sorunlarını gündeme getirdim. Sürekli Elazığ’ı gündemde tuttum. Sorunların çözümüne benimde katkım olmuşsa ne mutlu bana ki size layık olmanın mücadelesini vermiş olmuşum. Palu’nun bundan sonra gözü kulağı benim. Buraya sahip çıkmak için buranın ismini kullanarak siyaset yapmaya gerek yok. Siz kendinizden birisini görmek istiyorsanız doğum yeri buradan olanı görmeyin. Sizin sorunlarınızı çözüyorsa sizden kendisini soyutlamamışsa içinize gelip konuşabiliyorsa sizin gerçek hemşehriniz odur. Benim nüfus kağıdım da Elazığ yazar. Ama ben bundan sonra Palu’nun gözü, sesi ve mecliste sesi olacağım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137