Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Milletvekili Erol, 6 bakanlığa ayrı soru önergeleri vererek Elazığ’ın beklediği yatırım projelerinin son durumunu sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yanıtlanması istemiyle soru önergeleri sundu.

ELAZIĞ’IN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Siyasi ayrım gözetmeden Elazığ’ın gelişmesi, kalkınması ve sorunlarının çözümü için herkesi birlikte ortak akıl geliştirmeye çağırdığını belirten Erol, her bakanın ayrı yanıtlaması talebiyle şu sorulara cevap verilmesini istedi.

Milletvekili Gürsel Erol, “Bakanlığınız ve bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 2002 yılından 2017 yılına kadar Elazığ’a yapılan yatırımlar ve bütçeleri nedir? 2002 den bu yana başlatılan proje ve yatırımların hangileri tamamlanarak hizmete geçmiştir? Elazığ’da halen devam eden proje ve yatırımlar nelerdir? Devam eden projelerin tamamlanmasına yönelik öngörülen tarihler nelerdir?”gibi sorular yöneltti.

İKİ BAKANLIKTAN MİLLETVEKİLİ EROL’UN SORULARINA YANIT

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Yönelttiği sorulara Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan cevap gecikmedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Milletvekili Erol’un soru önergesine cevabında, “İlgi yazınız ekinde yer alan ve Elazığ Milletvekili sayın Gürsel EROL tarafından yöneltilen 7/3232 esas numaralı soru önergesine ilişkin olarak;

Bakanlığımızın kurulduğu 2011 yılından itibaren Elazığ ilimizde 212.000.000 TL’lik 28 adet spor tesisi projesi yatırım programına alınmıştır. Bu prjelerden 21’i tamamlanmış olup geriye kalanm 7 projenin ise yapımına devam edilmektedir.  Devam eden projelerin 2019-2020 yıllarında tamamlanması planlanmaktadır.

Bunun yanı sıra mahalle tipi spor tesisleri ve okul bahçelerine spor salonu projeleri için 20.830.274.yatırım yapılmıştır.

Ayrıca, 6.763 yatak kapasiteli yurt binası yatırım ve ön protokol yoluyla hizmete açılmıştır. Yatırım programında yer alan 4.000 yatak kapasiteli yurtlarımızın proje çalışmaları devam etmektedir. Bilgilerinize arz ederim”denildi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'INDAN GELEN CEVAP

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen cevapta ise şunlar yer altı;

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NDANGELEN CEVAP

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gelen yanıtlar neticesinde Elazığ iline yapılması planlanan yatırımların takipçisi olacağını belirtti.