Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Seçim bildirgesin yayınlanan “Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacak” mottosuyla Elazığ’ın simgesi medeniyetler beşiği UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine yer alan Harput Mahallesi, Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü ve Hazar Baba Dağı ve Hazar Gölü’ndeki Batık Şehrin turizmine kazandırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Milletvekili Erol, Cip Köyü’nde 2 bin 300 metre derinlikte bulunan ve 60 derece sıcaklığa, saniyede 90 litrelik akış hızına sahip olduğu açıklanan yüksek mineral içerikli jeotermal kaynak suyunun turizm ve seracılıkta kullanılması için kamu yatırımları yapılacağını kaydetti.

EROL: DÖNEMSEL TANITIM PROGRAMLARIYLA TURİZMDE ÇEŞİTLİLİĞİ SAĞLANACAK

Turizm projeleri çerçevesinde Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacağını bildiren Milletvekili Erol, “Elazığ’ın sağlık, kültür, gastronomi, inanç, fuar ve kongre turizmi gibi temalara yoğunlaşan dönemsel tanıtım programlarıyla turizmde çeşitliliği sağlanacak” dedi.

EROL: HAZAR BABA DAĞI’NIN VE SİVRİCE BÖLGESİNİN TURİZME KAZANDIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Hazar Gölü’nün, Hazar Baba Dağı’nın ve Sivrice bölgesinin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların tamamlanacağını, Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir Su Sporları turizmine kazandırılacağını belirten Erol, “Harput’un UNESCO süreci takip edilerek, koruma amaçlı imar planı onaylanan Harput’u özel kanunla restorasyon çalışmaları başlatılacak. Turizm cazibe merkezi haline getirilecektir. Harput için çıkarılacak kanun, Kuzey Ankara girişi ve çevresini kapsayan alanlarda kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, fiziksel durumun ve çevre görüntüsünün geliştirilmesi, güzelleştirilmesi ve daha sağlıklı bir yerleşim düzeni sağlanması ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi amacıyla çıkarılan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu’na benzer nitelikte. Hazar Gölü’nün, Hazar Baba Dağı’nın ve Sivrice bölgesinin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar tamamlanacak Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir Su Sporları turizmine kazandırılacaktır” diye konuştu.

Gazi Caddesi esnafı ile bir araya gelen Erol, vatandaşlardan destek istedi.

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanına geçen Erol vatandaşları ziyaret etti.

Vatandaşlarla bir araya gelip hatırlarını soran Erol, seçime az bir süre kaldığını ve CHP’nin emin bir şekilde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerini kazanacağını, bunun için de tüm vatandaşların kendilerine destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

EROL: SEÇİMDEN SONRA, ÜLKENİN KANAYAN YARALARINI BİR BİR ÇÖZECEĞİZ

Vatandaşlara hitap eden Gürsel Erol, “Seçimlere çok az bir zaman kaldı. 14 Mayıs seçimleri ülkemizin kaderinin yeniden çizileceği önemli bir dönemeçtir. Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bize gönül vermiş herkesin en bir tane AK Partili ve MHP’li vatandaşı ikna etmesini istiyoruz. Elazığ’da önemli bir seçime hazırlanıyoruz. Gönlümüzde yatan tabi ki de 5 milletvekilinin tamamını kazanmak. Bunun için, siz değerli hemşehrilerimizden azami destek bekliyoruz. Gittiğimiz her yerde bize önemli bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Bu bizi mutlu ettiği gibi sorumluluğumuzu da hatırlatıyor. Seçimden sonra, ülkenin kanayan yaralarını bir bir çözeceğiz. Memurlara, emeklilere, asgari ücretlilere, esnafa, ev hanımlarına, kısacası Türkiye’de 85 milyon vatandaşımızın hepsine kucak açıp sorunlarını kendi sorunlarımızmış gibi görüp kesin kes çözeceği” dedi.

Bağımlılıklarla Mücadelede Sporun Rolü Anlatıldı Bağımlılıklarla Mücadelede Sporun Rolü Anlatıldı