Milletvekili Erol “Elazığlılar Bizi Şehrin Abisi, Sahibi Olarak Gördü”

Düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’dan yüksek bir oy aldıklarını belirterek, “insanlarımız bizi şehrin abisi olarak gördü” dedi.

Milletvekili Erol “Elazığlılar Bizi Şehrin Abisi, Sahibi Olarak Gördü”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs seçim sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

EROL: SONUÇTA NE OLURSA OLSUN SEÇİM SONUÇLARININ HEM İLİMİZE HEM ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Seçimlerden yüksek bir oy alarak, sandıktan çıktıklarını ifade eden Milletvekili Erol, “ geçen dönem de seçilmiştik ama sonuçta ittifak oyuyla gelmiştik. Ama şimdi bugüne kadar hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir oy ile seçilmek aslında Elazığlıların bize verdiği mesaj şu biz şehrin abisi olarak görüyoruz sigortası olarak görüyoruz, sahibi olarak görüyoruz seni bu sorumlulukla bu anlayışla devam et yetkisi verdi bize. Biz de o anlayışla devam edeceğiz. Ama inşallah iktidar olursak genel başkanımızı cumhurbaşkanı seçersek inanın hizmet anlamında da bu şehirde yalnızca siyaset anlamında değil yani siyaset anlamında bir farklılık yaratmanın sandığa yansımasını gördük. Yani bugün sandıktan çıkan bu oyun sonucu bizim buradaki siyaset dilimiz, siyaset tarzımız yurttaşlarımız ve hemşerilerimiz arasında hiçbir ayrımcılık yapmamak, objektif değerlendirmeler yapmak, çözüm odaklı siyaset yapmak onun sonucunu gördük. Ama eğer genel başkanımız cumhurbaşkanı seçilirse bu sefer de Elazığ’da hizmet endeksli bir siyasetin sonuçlarını göreceğiz. Yani eleştiri üzerine değil, sorgulama üzerine değil yapılan hizmetlerin temel atma törenleri, açılış törenleri, hizmette farklılık, kamu bütçesinin doğru planlanması, yatırımların doğru planlanması gibi süreç yaşayacak. Sonuçta ne olursa olsun seçim sonuçlarının hem ilimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EROL: MÜHÜRSÜZ TORBAYLA İLGİLİ İTİRAZ VAR O İTİRAZ KABUL DİLMEDİ

Kovancılar‘da ilçesindeki mühürsüz oylarla ilgili de açıklama yapan Milletvekili Erol, “Kovancılar’da itirazlarımız kabul olmadı. Yani mühürsüz torba gelmiş mühürsüz torbayla ilgili itiraz var o itiraz kabul dilmedi. Sosyal medyaya sanki Elazığ’da hileli oy kullanılmış gibi bir algı da yaratıldı. Halbuki orada seçim kurulu başkanı o itirazı kabul etse yani bizim yaptığımız gibi adayları da itiraz edenleri de çağırsa ıslak imzalarla yani sandık başında sayılan oylarla o torbadan çıkarılan oyları tekrar saysa hiçbir sorun olmayacak. Yani şimdi bunlar olmayınca doğal olarak insanların kafasında soru işareti oluşuyor. Yani seçim sonucunu değiştirecek bir oy sayısının olup olmaması önemli değil, önemli olan insanların hukuken haklarının aranmasına yönelik tedbir konulması sorun orada. Şimdi doğal olarak orada sizin itirazınız kabul edilmiyorsa isterse bir tek oyun bir mağduriyeti olsun orada şaibe vardır. Yani oy sonucunu değiştirip değiştirmemesi önemli değil. O yasal hakkının kullanılmaması, itirazınızın değerlendirilmemesi, kabul edilmemesi ve usulsüz bir işlemin yapılması şaibelidir. Yoksa sonuçlarıyla ilgili Elazığ’da öyle çok seçim sonucunu değiştirecek bir süreç yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137