Milletvekili Erol: "Köylere Sıfır Faizli 10 Yıl Vadeli Kredi Temin Edilecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol seçim çalışmalarına devam ediyor.

Milletvekili Erol: "Köylere Sıfır Faizli 10 Yıl Vadeli Kredi Temin Edilecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili, Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol, Elazığ’ın temel sorunlarına değindi.

Milletvekili Erol, seçim bildirgelerinde sulama projeleri, elektrik kullanımı ve borçlanmaları, üzüm yetiştiricilerinin kuracağı kooperatifleşmesi alanlarında gerekli desteklerin verileceğini bildirdi.

EROL: "TARIMSAL SULAMADA KULLANILAN ELEKTRİK FATURALARINDA YER ALAN VERGİLER KALDIRILACAK"

Seçim vaatlerine değinen Milletvekili Erol, “Elazığ'daki ovalar su ile buluşacaktır. Kuzova, Uluova ve Altınova Sulama projeleri tamamlanacak. Ağın Karadağ Sulama projesi tamamlanacak, proje bölgesindeki tarım alanlarına güneş enerjisi sistemi ile elektrik enerjisi sağlanacak. Tarımda ve hayvancılıkta üreticiye destek verilecek. Elektrik, akaryakıt, gübre, yem üreticilerinde KDV ve ÖTV alınmayacak. Tarımsal sulama kooperatiflerinin elektrik borçları faizleri ile birlikte silinecek tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarında yer alan vergiler kaldırılacak. Şehir genelinde kooperatifleşme yaygınlaştırılacak ve üretilen tüm ürünlerin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından alınması sağlanacak. Üzüm üreticilerinin kooperatifler ve kuracakları sosyal işletmeler ile üretim yapabilmeleri sağlanacak, kapasite artırım düzenlemeleri hayata geçirilecek. Ovalarımızdaki sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama gereksinimi olan köylere sıfır faizli 10 yıl vadeli kredi temin ederek, enerji ihtiyaçları güneşten karşılamaları sağlanacak" dedi.

EROL: "ÇOBAN İSTİHDAM DESTEĞİNDEN YARARLANAN AİLELERE SGK DESTEĞİ SAĞLANACAK"

Hayvancılık ve tarım kredisi kullanan çiftçilerin kredilerinin yeniden yapılandırılacağını kaydeden Milletvekili Erol, " Mera yönetim birliklerini etkinleştirecek, ıslah edeceğimiz meraların amaç dışı kullanımına izin vermeyeceğiz. Hayvancılığa destek vermek amacıyla başta küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Beritan ve Şavak aşiretlerinin kullanımlarının önündeki engeller kaldırılacak, bu insanların mera alanlarında sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları altyapının kurulması sağlanacak. Çoban istihdam desteğinden yararlanan ailelere SGK desteği sağlanacak. Hayvancılık ve tarım kredisi kullanan çiftçilerimizin kredileri yeniden yapılandırılacak. Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteği kooperatifler aracılığıyla ve Fırat Üniversitemiz ile eşgüdüm halinde verilecek. Kanatlı hayvan yetiştiricileri tarafından kullanılan elektrik birim fiyatının sanayi tarifesi üzerinden uygulanmasına son verilecek" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137