Milletvekili Erol: Palu’da 2004 Yılında Yapılan Binaların İncelenmesini İstiyoruz

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2004 yılında Elazığ’ın Palu İlçesi’nde yapılan konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol: Palu’da 2004 Yılında Yapılan Binaların İncelenmesini İstiyoruz

Elazığ’ın Palu ilçesi Kalekent Mahallesi’nde AFAD tarafından 2004 yılında yapılan konutlarla ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol açıklama yaptı.

MİLLETVEKİLİ EROL AÇIKLAMA YAPTI

Milletvekili Erol açıklamasında, “Burası 2004 yılında Afet konutları genellikle iki katlı binalar temeli taş üstü de yığma bina. Ama gördüğünüz gibi çoğu samanlık olarak kullanıyor. Kendi kaderine terk edilmiş. Burası deprem konutları olarak yapılmış bir bölge ama şu anda depremde en riskli yerler. 19 yılda bu binalar bütün yaşamsal sürecini tamamlamış. Şu anda bu evlerinden içerisinde oturanlar güvende oldukları için değil, gidecekleri, barınabilecekleri bir yer olmadıkları için mecburiyetten burada hayatlarını hiçe sayarak oturuyorlar. Burayla ilgili bakanlığın bir an önce bir inceleme yapması gerekiyor. O inceleme de buranın teknik şartnameye uygun yapılıp yapılmadığına, burasının vatandaşın can güvenliğiyle ilgili bir risk taşıyor mu bu gündeme getirilmelidir. Ayrıca buranın bir tapu sorunu var. Bu evlerde oturanlar var, hak sahipleri var ancak burada oturan insanlara tapuları verilmemiş. Bu sorunu AFAD başkanlığı ve İçişleri Bakanlığıyla görüşerek gündeme getireceğiz. Kamu eliyle yapılan sorumsuzca ihalelerin sonucu bu. Bu binalar 2004 yılında yapılmış ancak, sanki 50 yıl önce yapılmış savaştan çıkmış gibi bir bina. Üstelik burası afet binası statiğinin, taşıma özelliğinin, yaşama önceliğinin yüksek olması gereken binaların hali bu kamu müteahhitliğinin geldiği noktada bu” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137