Milletvekili Erol, Partisinin Olağanüstü Kongresini Değerlendirdi

Partisinin cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü il kongresini değerlendiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Eski İl Başkanı Zeki Kaplan’ın partiden ihraç edildiğini söyledi

Milletvekili Erol, Partisinin Olağanüstü Kongresini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin yeni il başkanı Coşkun Çağar Duran ve eski Başkan Yavuz Doğdu’yu da yanına alarak, cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü il kongresini değerlendirdi.

Kongrenin basına kapalı olmasına açıklık getiren Milletvekil Erol, olağan üstü kongrelerin tüzük gereği basına kapalı yapıldığını ifade etti.

Bundan sonraki süreçte farklı bir dille siyaset yapacaklarını belirten Milletvekili Erol, parti kongrelerini kazanmanın başarı sayılmadığını söyledi.

Açıklamasının ardından basından gelen sorulara yanıt veren Milletvekili Gürsel Erol, eski il başkanı Zeki Kaplan’ın kongreye şaibe karıştığı iddiaları ile ilgili, “Kaplan partimizin bir üyesi değildir” dedi.

EROL: TÜZÜK BİR PARTİNİN ANAYASASIDIR

Dün gerçekleşen kongreye ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün yaptığımız toplantının asıl amacı dün yaptığımız kongre ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve kongre ile ilgili yerel basında çıkan bazı haberlerle ilgili halkı bilgilendirmek. İlk olarak partinin anayasası tüzüğüdür. Tüzük neyi emretmişse siz ona uymak zorundasınız. Dün kongremiz konuklara ve basına kapalı yapıldı. Bunun nedeni olağanüstü kongrelerde konuşma olmadığı için bu kongreler sadece seçimin yapıldığı kongrelerdir. Tüzük hükmüne göre; olağanüstü kongrelerde sadece kongre üyeleri çağrılır. Burada herhangi bir art niyet veya kısıtlamaya yönelik bir şey yoktur. Kongremiz yeni bir delege ile yapılmadı, geçmiş kongreyi toplayan delege ile tapıldı” diye konuştu.

EROL: ELAZIĞ’DA YENİ BİR SİYASET DİLİ OLUŞTURACAĞIZ

Kongrenin demokratik bir ortamda geçtiğini belirten Erol, “Dün yapılan kongremizde Elazığ’da yeni bir heyecan ve umut yaratacak ekip seçtik. Hem partinin geleneğini, kültürünü bilen eski arkadaşlarımız var hem de bu süreçte partimize kazandırdığımız genç arkadaşlarımız var. Yeni meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Ben hepsine bize destek verdikleri için ve bu il örgütünde görev aldıkları için teşekkür ederim. Bundan sonra Elazığ’da farklı bir siyaset dili oluşturacağız. Bugüne kadar siyaset sadece parti içinde görevlere seçilmek olarak görülmüş, siyaset bu değildir. Siyasette doğru sonuç; partiniz lehine artı katılım varsa, oy artışınız varsa ve partiniz adına siyasi bir sonuç değişmişse başarı odur. Yoksa başarı kongrede seçim kazanmak değildir. O ego tatmini olan insanların, kişiliği gelişmemiş olan insanların kendilerini tatmin etmekten başka hiçbir şey değildir” ifadelerini kullandı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bütün iddiasını parti yönetimi ile ortaya koyanlara güle güle” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Başarılar
Başarılar - 3 yıl Önce

CHP Elazığ a ağırlığını koymaya başladı. Umarım yeni yönetim daha gayretli ve başarılı olur.

Kağan
Kağan @Başarılar - 3 yıl Önce

Evet "Hadi Ordan!", o konularda ben de CHP'ye kırgınım. Sadece onlar değil, mesela I. Dünya Savaşı'nı 28 Haziran 1914'te Saraybosna'da Avusturya-Macaristan veliahtı Arşidük Franz Ferdinand ve eşi Arşidüşes Sophie'ye suikast düzenleyerek başlatan CHP'dir. II. Dünya Savaşı'nı Polonya'yı işgal ederek başlatan da CHP. 50 Milyondan fazla kişinin ölmesinden sorumludur. 80 darbesini yapan CHP, sağ sol olayları falan hep CHP yüzünden oldu. Abraham Lincoln'ü kim öldürdü peki? Hemen söyleyeyim, tabiiki CHP. Rusya Çarı II. Aleksandr'ı, İspanya başbakanı Antonio Cánovas del Castillo'yu, Mısır Başbakanı Butros Gali'yi, Yunanistan Kralı I. George'yi ve Afganistan Emiri Habibullah Han'ı suikastle öldüren CHP'dir. Bu arada İsmet İnönü asker kaçağıdır, bunu senin gibiler biliyordur, söylememe gerek yok.

puhaha
puhaha @Başarılar - 3 yıl Önce

işine mi gelmedi ha yorumumu beğenmiyor birde haha.erbakanı çok mu seviyorsun aç o zaman akpyle ilgili söylediklerini izle.öyle ortaya yalan iftira atıp kaçıp gitmek yok.alışmışsınız yalanlarla beslenmeye tabi.sen bu ezberlediğin yalanlarla ancak kendin gibileri kandırırsın.

puhahaha
puhahaha @Başarılar - 3 yıl Önce

puhahaha fesli kadirden tarih akit tvden haber alan troller doluşmuş yine habere.adnan menderesi chp öldürdü diyor turgut özalı chp zehirletmiş dğpsapğsadpğsadpğsapaspodasdas siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.cahil özgüveni bu olsa gerek.adnan menderesin (chpden istifa edip kendi partisini kuran adnan menderes yani) idam edilmemesi için ismet inönü engel olmaya çalıştı.turgat özalı chp öldürdü demek kötülüğün vücut buılmuş halidir resmen.alternatif bir tarih yazmaya çalışıyor olmanız çok komik gerçekten.kim öğretiyor size bunları.bilginiz yok fikriniz var. inandıklarınız doğru olduğuna o kadar eminsinizki..abi siz gerçeklerden kopmuşsunuz.yandaş medyanın trollerin büyülü dünyasında yaşıyorsunuz.Erbakanı chp mi ev hapsine gönderdi şaka mısın sen nesin yahu.peki erbakan niye ev hapsine gitti onu da söyle bi? işinize gelmiyor tabi.ezberlemişsiniz yandaşlardan üç beş basmakalıp bilgi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Erbakanın kayıp trilyon davasında aldığın ceza sürekli ertelendi. en sonunda ev hapsine çevrildi,çeviren akp:

https://www.cnnturk.com/2006/turkiye/02/01/erbakana.ev.hapsi.yolu.acildi/155362.0/index.html

"AKP'nin verdiği yasa teklifi, Ceza İnfaz Kanunu'nun 110'uncu maddesini yeniden düzenliyor.

AKP Grup Başkanvekili ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Hayati Yazıcı ile Ankara milletvekili Haluk İpek'in imzasını taşıyan, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Teklif, 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ayı, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yılı, 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasını konutunda çekmesine olanak tanıyor.

Teklifin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında, CHP milletvekilleri, başbakanlık yapmış Necmettin Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine karşı çıkmadıklarını, ancak kişiye özel düzenlemenin doğru olmadığını belirtti.


KAYIP TRİLYON DAVASI
Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından, mart 2002'de Ankara Cumhuriyet Savcılığı, genel merkez tarafından il teşkilatlarına dağıtılmayan paraların, dağıtılmış gibi gösterilerek makbuz kesildiği iddiasıyla dava açmıştı. Ankara Dokuzuncu Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda 'kayıp trilyon' davası diye bilinen davada, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı 'evrakta sahtekarlık' suçundan 6 mart 2002'de 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Davada, Erbakan'ın yanı sıra kurucu üyeler ve il başkanları 'yolsuzluk ve zimmete para geçirmek' suçuyla yargılanmış, 69 RP'li mahkûm olmuştu.
Teklifin tümü üzerinde söz alan CHP Malatya milletvekili Muharrem Kılıç, Erbakan'a yönelik bu uygulamadan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile kapatılan RP'nin birçok yöneticisinin de yararlanacağını öne sürdü.

Erbakan'ın cezasının infazının sürekli olarak ertelendiğini, bunun, ceza sistemine olan güveni azalttığını ifade eden Kılıç, ''siyasi partilere hazine yardımları, sermayenin etkisinde kalmasın diye veriliyor, bu paralar hortumlansın diye değil'' dedi.

ANAVATAN Partisi Malatya milletvekili Süleyman Sarıbaş da, ''acaba başkaları bu parayı ödememek için Erbakan'ı mı kullanıyor. 'Erbakan bu parayı ödesin, biz de bu parayı ödemekten kurtuluruz' diye düşünüyorlar'' dedi.

AKP Isparta milletvekili Recep Özel ise, ''milletvekili transfer ederek grup kurup, hazine yardımı almak hortumlama değil midir?” diyerek tepkisini gösterdi.

CHP ve ANAVATAN Partisi milletvekilleri, devletin 11 trilyon civarındaki alacağının da mutlaka tazmin edilmesi gerektiğini vurguladı.

AKP milletvekilleri ise, 11 trilyonluk hazine alacağının mutlaka devlet tarafından tahsil edileceğini, bunun da yasalarla güvence altına alındığını söyledi.

'Teslim ol' davetiyesi

Necmettin Erbakan, hakkında, ‘kayıp trilyon’ davasında verilen hapis cezasının infazının beşinci kez ertelenmesi için avukatları aracılığıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu.

18 ocakta Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 'Kayıp trilyon' davasından kesinleşmiş 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Necmettin Erbakan'a 'teslim ol' davetiyesi göndermişti.

Erbakan'ın aldığı hapis cezasının infazı, son olarak 14 temmuz 2005 tarihinde ertelenmiş, süre 14 ocak cumartesi günü sona ermişti.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından, mart 2002'de Ankara Cumhuriyet Savcılığı, genel merkez tarafından il teşkilatlarına dağıtılmayan paraların, dağıtılmış gibi gösterilerek makbuz kesildiği iddiasıyla dava açmıştı.

Ankara Dokuzuncu Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda 'kayıp trilyon' davası diye bilinen davada, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı 'evrakta sahtekarlık' suçundan 6 mart 2002'de 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etmişti."

Kaynak: CNNTürk

utanmadan yalan söylüyorsunuz yahu yüzünüzde kızarmıyor.

Hadi Ordan!
Hadi Ordan! @Başarılar - 3 yıl Önce

Merhum Adnan Menderesi idam eden, Merhum Turgut Özal ı zehirleten ve Merhum Prof. Dr. Necmettin evine hapseden Partiyi mi bana öneriyorsun?

Geç bunları
Geç bunları @Başarılar - 3 yıl Önce

Yani ne demeye çalışıyorsun? İmamoğlu da seçim öncesi istanbula ağırlığını koydu, N'oldu sonra? Her şey çok güzel oldu, değil mi? Sürekli chp nin propagandasını yapmak zorundamısın?

Osman
Osman - 3 yıl Önce

Güçlü bir yönetim oluşmuş hayırlı olsun

Gürsel Erol takiyye mi yapıyor...
Gürsel Erol takiyye mi yapıyor... - 3 yıl Önce

Chp İl başkan adayı Dr. Emrah Özden in açıklamalarına bakılırsa Gürsel Erol un demokrasi söylenlemleri çokta gerçekçi değil sanki...Sırf şirn gözükmek için lafta bazı şeyleri söylüyorsa kaybeder. Basına kapalı olmasınıda tüzük diyor sen aç ne olur? İptal mı olur. Gürsel Erol dkkat kaybediyorsun bu tarz ile

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Partinizin tüzüğü basına kapalı seçim. Ve siz böyle bir anayasaya sahip partinin ülkeye hizmet edeceğini ve ulkeye demokrasi getireceğini söylüyorsunuz. Yazık çok yazık...bende sunj söylüyorum CHP kuzu postuna bürünmüş kurt . Sizde elaziglinin damarindan konuşmayı bilen elaziga özel gönderilmiş herseyi lafta kalmış projesiniz.... bunu yarın size 2. Sıra aday olduğunuzda size oy veren seçmende görecek. tıpkı İstanbulu rezil eden İmamoğlu diye kendini yerden yere vurup seçildikten sonra elim kırılsaydı diyen seçmen gibi...

ayberk
ayberk @Ali - 3 yıl Önce

imamoğluna oy veren keşke elim kırılsaydı diyormuş da.. Gülelim bari. Akpye oy verenler ne diyor baktın mı hiç?Yılların akplisi bile elim kırılsaydı vermeseydim diyor.İşinize gelmiyor mu bunları duymak?İkiyüzlüsünüz çünkü.Bide herşeyin farkındaymış havasıyla yorum yapmıyormusunuz...Chp kuzu postuna bürünmüş kurtmuş..bak bak bak laflara bak.Memleketi sizin bu kafa bu hale getirdi.Fanatik akpliler bi anda adalet ve demokrasi timsali oluvermişler de başkasına demokrasi sunuyorlar.Siz dünyadaki en son demokrasi ve adalet dersi alınacak kişilersiniz.Verdiğiniz oylarla demokrasiyi bu hale getirmeyi adaleti bu hale getirmeyi onayladınız.sizin konuşmaya hakkınız yok.

Rıfat
Rıfat @Ali - 3 yıl Önce

Ali yirmi yıldır seçtiklerinizi görmesek inanacağız demokrasiden yana oldugunuzu güldürmeyin insanı.Demokrasi pıtırcığı mı oldunuz şimdi.akp seçmeni neden dem vuruyorsa kendi seçtikleri ve kendileri onu yapıyor dikkat ediyorum.hep kendilerinde olan şeyi karşıdaki yapıyormuş gibi lanse ediyorlar.yani saygı göstermeyip saygı bekliyorlar.doğrudan yana değiller karşıdakini bununla suçluyorlar.abi bir şey söylüyorsanız önce aynaya bakın oy verdiklerinize bakın.

siyaset için ne hallere düşüyorsunuz. karakterli olun biraz... sonuçta insansınız.

" Tüzük neyi emretmişse siz ona uymak zorundasınız. Dün kongremiz konuklara ve basına kapalı yapıldı. Bunun nedeni olağanüstü kongrelerde konuşma olmadığı için bu kongreler sadece seçimin yapıldığı kongrelerdir. Tüzük hükmüne göre; olağanüstü kongrelerde sadece kongre üyeleri çağrılır. Burada herhangi bir art niyet veya kısıtlamaya yönelik bir şey yoktur. Kongremiz yeni bir delege ile yapılmadı, geçmiş kongreyi toplayan delege ile tapıldı”

yazıyor bak.

İmamoğluna oy verende pisman falan degil. algılarınızı yemiyor artık insanlar. herkesi kendiniz gibi sanmayın.

yavuz
yavuz @Ali - 3 yıl Önce

imamoğlu mu istanbulu rezil etti? :))))))))))) oy verenler mi pişmanmış hahahahaha a haberden mi öğrendiniz bunları ahlak abideleri sizi . vatandaşın parası yandaş derneklere vakıflara tarikatlara gitmiyor vatandaşın parası atm memurlarına trollere gitmiyor artık.atm memurlarını kapı dışarıya koydu imamoğlu ağlamaya devam edin.elim kırılsaydı da falan fistan hahaha oturup tüm gün a haber izleyince bu kafaya erişiliyor işte..her şey çok güzel oldu ve olacak.

T.
T. @Ali - 3 yıl Önce

Kudur trolcük kudur. Yaklaşık 1 milyon farkla Ekrem İmamoğlu kazandı. Hazmedemedin mi trolcük? Çay iç o zaman, hazmedersin. Kudurmaya devam et. Bizi eğlendirmeye de devam et. Gelecek ilk seçimde Millet İttifakı da kazanınca soda içersin artık.

Scarface
Scarface @Ali - 3 yıl Önce

Akp nickli eleman istanbul bok kokmuyor, ama bizim derdimiz Elazığlıları boktan kurtarmak ama sen bok içinde yaşamayı istiyon yaşa kardeş

Akp
Akp @Ali - 3 yıl Önce

Scarface elazığda yaşamıosan boş muhabbet yapma git bok kokan istanbulunla ilgilen

Scarface
Scarface @Ali - 3 yıl Önce

Ekreme oy verdim iyide yaptık , keşke Elazığda oy kullansam da 3 sırada olsa gürsel erola oy versem , kimin koyun postuna girdiğinide biliyoruz , üç beş oy için fetösünden mhpsinden hdpsin den aposundan falan filan kucaktan kucağa gezenleride gördük

Akp
Akp - 3 yıl Önce

Şaibeli bir seçimdi siz muhalefetken böyle yaparsanız kim bilir Allah korusun iktidara gelirken neler neler yapmazsınız acillen chp ve iyi parti kapatılıp siyaset yasağı getirilmeli onlara

burak
burak @Akp - 3 yıl Önce

akp nickli kişinin birtakım sorunları var arkadaşlar cevap yazmayın muhatap almayın.yaptığı yorumlara bakınca ahlak karakter erdem onur kişilik cehalet kötülük vs karışık bir oluşum görünüyor.

akın
akın @Akp - 3 yıl Önce

arkadaşlar akp adlı aktrole cevap vermeyin işini yapıyor oda.çok çok bi yıl daha böyle konuşur sonra susar zaten..fıkra gibi trolcük adlı beyefendinin anlattığı fıkradaki olay tam anlatıyor işi.

Fıkra Gibi Trolcük
Fıkra Gibi Trolcük @Akp - 3 yıl Önce

Adam parti kapatmaktan söz ediyorsa bu adamın kalibresi çapı eğitimi bellidir
Kurt ile eşek tartışıyormus.
Kurt: Çimen yeşildir.
Eşek: Çimen sarıdır.
Sonunda konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
Aslan kurta bir ay hapis cezası, eşeğe de özgürlük kararı vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
Hakikaten sen de çimeni sarı mı görüyorsun?
Aslan: Hayır çimen yeşildir.
Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası verdin?
Aslan: Eşekle tartıştığın için…
Değerli arkadaşlarım otun yeşil olduğunu biz biliyoruz ama siz hala sarı diyenler ile tartıştığıginiz için ben sizlere kızıyorum boşa kendinizi niye yoruyorsunuz siz insan yerine adam yerine koymak istiyorsunuz ama karşındaki insanlığı adamlığı kabul etmiyor ise neden zorluyorsunuz ısrar ediyorsunuz bırakın kendi hâline kendi çalıp kendi oynasın .

Mert
Mert @Akp - 3 yıl Önce

Geri zekalı işte sen ve senin gibi düşünenler ülkeyi bu hale getirdi.hangi kafayı yaşıyorsan bilmiyorum ama yıl olmuş 2022 halen parti kapatma ve ülkede %25 oy oranı olan partiye kapatalım diyorsun. Sen önce 1 milyon oyu olan HDP kapata biliyorsan kapat sonra konuş.

Gırnatacı Küçük Zilfo Gezide
Gırnatacı Küçük Zilfo Gezide - 3 yıl Önce

Gürsel erolu severim ama partisi beş kuruş etmez.

Yılmaz Yıldırım
Yılmaz Yıldırım - 3 yıl Önce

Memlekette hemen her hukuksuzlukta, hırsızlıkta, liyakatsızlıkta, haksızlıkta, adam kayırmada, torpil ile işe alımda, nepotizmde çığır açmış akp ve onun aktrolleri chp 'nin kongresini anti demokratik buluyormuş. Güler misin, ağlar mısın?

harput
harput @Yılmaz Yıldırım - 3 yıl Önce

yılmaz bey trollerin fabrika çıkış ortak donanımı ikiyüzlü ve ahlak yoksunu olmalarıdır.utanma ve yüzlerinin kızarmaları diye birşey yok bulunmaz.zaten siyasal islamcılarda bu vardır.kendi yaptıklarını karşıdaki yapıyormuş gibi gösterirler hep.neyseki son çırpınışları.

El-aziz
El-aziz - 3 yıl Önce

Biz senin delikanlılığını ikinci sıradan milletvekili adayı olduğunda göreceğiz. Eğer olmazsan o zaman bu Elazığ sana öyle bir ders verir ki o zaman görürsün GAKKONUN tokadını. Elazığlıyla dalga geçilmeyeceğini o zaman anlarsın. Tabi delikanlı adam sözünde durur ama nerde sizde oooooo.

fatih
fatih @El-aziz - 3 yıl Önce

beyefendi haklı zaten elazığ yirmi yıldır aynı adamları seçerek öyle dersler verdi ki hepimiz şahidiz :)))))))))

Şaka gibisin
Şaka gibisin @El-aziz - 3 yıl Önce

3. sıradan da aday olsa gider sen üzülme Akp rumuzlu vatandaş i kaç mesaj yazmışsın öyle, sen varsan muhalefete gerek yok sen yetiyorsun

Başarılar
Başarılar @El-aziz - 3 yıl Önce

CHP Elazığ a ağırlığını koymaya başladı. Umarım yeni yönetim daha gayretli ve başarılı olur.


SIRADAKİ HABER

banner137