CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geride bıraktığımız 31 Mart Yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ’ın yeni Belediye Başkanı olan Şahin Şerifoğulları’nı tebrik eden Milletvekili Erol, Türkiye genelindeki sonuçlarla ilgilide CHP lehine gelişen sonuçlardan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

EROL: ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün uzun bir süreden beri yürüttüğümüz kampanyanın neticesinde Elazığ’da yerel seçim sonuçları sonuçlandı. Bir açıklama olmasa da elimizdeki verilere göre AK Parti Adayı Sayın Şahin Şerifoğulları Elazığ’ımızın yeni belediye başkanı. Ben önce yeni belediye başkanımıza hayırlı olsun diyorum. İlin milletvekili olarak bundan sonrada ilin milletvekili olarak kendisine belediye başkanı makamında Elâzığ’ı temsil eden bir belediye başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Seçimi kaybeden bütün belediye başkanı adayların da ben üzüntülerimi belirtmek isterim. Bu seçim sonuçta birileri kazanacak. Bizde bu kampanya sürecinde elimizden geldiği kadar bütün Elazığlı hemşehrilerimiz bilgilendirdik. Nasıl oy kullanmaları gerektiğini, neden oy kullanmaları gerektiğini tercihlerini neyden yana olmaları konusunda toplumu bilgilendirdik ve yönlendirmeye çalıştı. Hakem halktır. Halkın verdiği her karar saygı duymak Elâzığ adına, kendi adımıza üzgünüz. Biz beklenti içinde olduğumuz kadar oy alamadık. Sonuç itibariyle de çıkan oyada niye alamadık diye kendi kendimize bir muhasebe yapacağız. Hatamızın eksiğimizin nereden kaynaklı olduğunu arkadaşlarımızla oturup değerlendireceğiz”dedi.

EROL: TÜRKİYE GENELİNDEKİ SONUÇLARLA İLGİLİDE CHP LEHİNE GELİŞEN SÜRÇTEN DOLAYI MEMNUNUM

Türkiye genelindeki seçim sonuçlarına değinen Milletvekili Erol, “Sonuç itibariyle Türkiye genelindeki sonuçlarla ilgilide CHP lehine gelişen sürçten dolayı son derece memnunum. Görünen o ki Türkiye’nin birçok yerinde CHP belediyeleri alarak yeni bir dönemin, yeni bir hizmet anlayışının başlangıç noktasında olan bir parti haline geldi. Ben Türkiye genelinde de CHP’den belediye başkanı seçilen önce kendi partili belediye başkanlarımı, sonra yine diğer illerden seçilen, diğer partilerin belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerimi ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.

EROL: GÜZEL BİR SEÇİM KAMPANYASI OLMUŞTUR

Elazığlıların verdiği karara saygı duyduklarını dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ halkı kararını vermiştir. Gerek kendi tercihini kullanarak yeni bir belediye başkanı seçilmiştir kentimize, artık seçilen belediye başkanı AK Parti’nin belediye başkanı değil, Elazığ’ın belediye başkanıdır. Bizde her konuda arkadaşımıza destek vererek Elâzığ’da bundan önce siyaset yapma tarzımız ve anlayışlımız devam ederek birliği, beraberliği, hoşgörülüğü egemen kılarak Elâzığ’da milletvekilliğimize devam edeceğiz. Seçilen arkadaşıma başarılar diliyorum. Bütün partiye, partililere, partilerin adaylarına da vermiş oldukları emekten dolayı, seçim sürecindeki performanstan dolayı, birbirlerine vermiş oldukları davranış ve nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim kampanyası olmuştur. Elazığ’a yakışan bir sonuç olmuştur. Kimsenin burnu kanamadan, husumet olmadan herkes kendisini ifade ederek tercihini kullanmıştır, kendisini ifade etmiştir. Seçimi kaybeden arkadaşlarıma da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Elazığ kamuoyunun verdiği karar da saygılı olduğumu ifade ederek bütün hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum”diye kaydetti.