CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yerel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

EROL: DÜŞÜNCELERİMİZİ GENEL MERKEZİMİZE İFADE ETTİK

“İddiamız Elazığ’da yerel seçimleri kazanmaktır” diyen Milletvekili Erol, “Ben birkaç gündür Elazığ’dayım. Gittiğimiz her yerde Cumhuriyet Halk Partisinin bu yerel seçimde nasıl bir aday çıkaracağı ve ne yapacağı konusunda Elazığ kamuoyunda bir beklenti olduğu için bizde bu beklentiyi cevap verebilmek için bu basın toplantısını düzenleme ihtiyacı hissettik. Tabii birincisi iddiamız yerel seçimlerde Elazığ’da Belediye Başkanlığını kazanmak. Tabii genel merkezimizin şu anda Saadet Partisi ve İyi Partiyle devam ettirdiği bir görüşme var. Bir ittifak görüşmesi var. Cumhurbaşkanlığında sağlanan ittifak görüşmelerinin ve ittifakın yerel seçimlerde de Elazığ’da ne boyutta olduğu ve ne olacağı konusunda genel merkezimizin görüşmeleri doğrulusunda bizde burada bu sürece dahil olacağız. Buradaki ittifak adayının ittifaktan mı? Çıkacağı partilerin ayrı bir aday çıkaracağı mı? İttifak sağlanırsa hangi partiden aday çıkarılacağı ve bu adayın kim olacağı konusunda bu tamamen genel merkezimizin ve yetkili organlarımızın vereceği bir karar. Tabii biz kişisel olarak düşüncelerimizi genel merkezimize ifade ettik. Elazığ’ın gerçeklerini anlattık. Elazığ’da seçim kazanmanın yolunu, yöntemini ve usullerini anlattık. Bu saatten sonra bu konuda karar verici tek organ genel merkezimiz. Genel merkezimiz bu kararı verdikten sonra verilen her kararın arkasında bizde milletvekili olarak, il başkanı olarak, il örgütü olarak arkasında yer alarak görev alacağız ve destek vereceğiz”ifadelerinde bulundu.

EROL: AKP’NİN ELAZIĞ’DA SEÇİMİ KAYBETMESİ DEMEK ELAZIĞ’IN FAYDASINA VE YARARINA

Elazığlılara seslenen Milletvekili Erol, iktidarda ki parti Elazığ’da Belediye Başkanlığını kaybederse ilk bakanlar kurulu revizyonunda Elazığ kökenli birinin bakan olabileceğini söyleyerek, “Ama bu seçimde biz Elazığ’da AKP’den Belediye Başkanlığını alma konusunda iddialıyız. Alacak iddiayı ve inancı taşıyoruz. Ve buradan Elazığlı hemşerilerime şu bilgilendirmeyi de yapmak isterim,  41 yıl aradan sonra Elazığ’daki Parti teşkilatımızın, dostlarımızın, bize gönül veren inanan insanların desteğiyle buradan bir milletvekili seçildik. Ve seçilen milletvekili çok kısa bir sürede bile 5 ayda bile Elazığ siyasetinde gerek parlamentodaki konuşmalarımızda, gerek Elazığ’daki etkinliklere katılımımızla, gerek siyasi olarak koyduğumuz tavırlarla toplumu bilgilendirmek anlamında Elazığ sorunları ile iç içe yaşamamız anlamında bir farklılık yarattık. Bu farklılığı yerel seçimlerde de yapabiliriz. Benim iddiam şu: hep bunu söylüyorum, kamuoyuna da sürekli bu konuda bilgi veriyorum. Elazığ siyaseten çok mağdur edilmiş bir kent. Yani tek taraflı bugüne kadar AKP’ye hep destek verdiği halde, Belediye Başkanlık seçimlerinde destek verdiği halde, milletvekilliklerinde destek verdiği halde ama Elazığ siyaseten iktidar partisi tarafından gerekli öncelik ve gerekli hassasiyet yapılarak Elazığ onure edilmemiş. Elazığ bu konuda gerçekten mağdur. Ben iddia ediyorum, eğer AKP Elazığ’da Belediye Başkanlığını kaybederse inanın ilk bakanlar kurulu revizyonunda Elazığ kökenli birisini bakan yaparlar. Çünkü kaybettikleri siyasi gücü tekrar ele almak için kaybedilen siyasi gücü tekrar ele almaları lazım. Siyasi bir gücü vermeleri lazım. Aslında AKP’nin Elazığ’da seçimi kaybetmesi demek Elazığ’ın faydasına, yararına, AKP onu tekrar geri almak için Elazığ’da bugün mesela biriken sorunları biriken sorunları çözmekle kalacak, Elazığ siyasetine daha da önem verecek ve belki de Elazığlı bir bakan atamak zorunda kalacak. Bu iddiamı da ortaya koyacağım ve seçim kampanyalarında söyleyeceğim” diye kaydetti.

EROL: BİZİM İDDİAMIZ BU

Saadet Partisi, CHP ve İyi Partinin bir ittifak sürecine girip giremeyeceği ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Erol, CHP’nin Elazığ Belediye Başkan adayının bu hafta içinde netleşeceğini söyleyerek, “Bizim genel merkezimizde bu hafta içinde bir görüşme yapılacak. Burada ittifak adayının İyi Partiden mi? Saadet Partisinden mi? CHP’den mi olacağı… Veya her parti Elazığ’da ittifak kurmayıp ayrı bir aday çıkaracağı bu hafta içinde netleşecek. Aday ismi geçen arkadaşlarımız da var. Bunlarla ilgili çok yorum yapmak istemem çünkü bu aday arkadaşlarımızın daha adaylıkları netleşmeden daha bunlar sonuçlanmadan bizim herhangi bir şekilde resmi bir ağızla bir adayın ismini telaffuz etmemiz de çok doğru değil. Ama iddiamız bu dönem Elazığ’da Belediye Başkanlığını almak. Bu Cumhuriyet Halk Partisinden de olsa, İyi Partiden de olsa, Saadet Partisinden de olsa veya ayrı ayrı da olsa bizim iddiamız bu” dedi.

BAŞKAN KAPLAN ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Gelen bir talep var, muhteris bölgelerinden arkadaşlarımıza gelen talep. Ali Özcan’a böyle bir teklif gidip gitmediği hususunda değerlendirmeler bize geliyor. Buradan Ali Özcan’a da çağrıda bulunuyorum, Elazığ’da Elazığ kamuoyu sizi seviyor ve arzu ediyor. Partimiz bir ön seçim kararı almıştır, birden fazla adayın çıkması halinde ön seçim kararı almıştır, aynı zamanda teamül yoklaması hususunda karar almıştır. Partimize aday olmak isteyen tüm adaylarımıza ön seçim kapısı ve teamül yoklaması hakkında da kapımız açıktır. Gürsel Beyin ve Ali Özcan’ın bu değerlendirmeleri dikkate alacağını umuyoruz. Adayında Cumhuriyet Halk Partisinden olmasını talep ediyoruz. Hem bir milletvekili çıkarmışız hem de aktif bir çalışma performansımız var” açıklamasında bulundu.