Milletvekili Erol’dan İmamoğlu Açıklaması

Elazığ İl Teşkilatının talebi ve İstanbul İl Teşkilatının katkılarıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için Elazığ ve Karakoçan Hemşeri Dernekleri Federasyonu (KARDEF ) tarafından geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

Milletvekili Erol’dan İmamoğlu Açıklaması

Elazığ ve Karakoçan Hemşeri Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için toplantı düzenledi.

Toplantıya, çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul’da bulunan Gürsel Erol’da toplantı öncesi alana geldi. 

EROL: 31 MART İLE 23 HAZİRAN ARASINDAKİ FARKI DA ÇOK NET GÖRÜYORUZ

31 Mart gecesi İstanbul seçmeninin ve Ekrem İmamoğlu’nun hakkı ve mazbatasının  gasp edildiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ama 23 Haziran’da İstanbul seçmeni gasp edilen iradesini ve Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iade etmekte son derece kararlı. Biz yaklaşık 45 gündür İstanbul’dayız. Hemşeri derneklerini ve STK’ları geziyoruz. 31 Mart ile 23 Haziran arasındaki farkı da çok net görüyoruz. Halkın Ekrem İmamoğlu’na karşın yapılan haksızlığa ve adaletsizliğe yoğun bir tepkisi ile İmamoğlu’na yönelmesi var. Bu son derece sevindirici. Bugün de burada  Karakoçan federasyon derneklerinin  toplantısı var. İmamoğlu buraya gelecek ve hemşerilerimizle buluşacak. Son derece sevinçliyiz. Gerçekten uzun süreden sonra insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep, ideoloji ayrımı yapmaksızın herkesin ortak değerler üzerinde buluşabilmesi Türkiye’nin demokrasi kültürün gelişmesi açısından çok  önemsiyorum. Bundan dolayı da bu kampanya ya emeği geçen başta İstanbul İl Örgütü olmak üzere, Türkiye de ki tüm il ve ilçe örgütlerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

EROL: İMAMOĞLU’NUN İZLEDİĞİ POLİTİKA, TOPLUM ÜZERİNDE BİR BEKLENTİ, HEYECAN VE UMUT YARATTI

CHP’nin seçim süreci ile uzun süreden beri çok hatırlamayan dava adamlığı ve yoldaşlık kavramının yeniden hatırladığını vurgulayan Milletvekili Erol, “Yeniden o dayanışmanın içerisinde girdi. Bu da son derece sevindirici. Her şey çok güzel olacak.  Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinin olduğu güne kadar izlediği politika, toplum üzerinde bir beklenti, heyecan ve umut yarattı. Ama 31 Mart’tan sonraki süreci, krizi doğru yöneterek kaosa çevirmemesi, toplumu bilgilendirmesi gasp edilen hakkının iade edilmesiyle ilgili verdiği mücadele toplumda bir umut ve güvenilirlik getirdi. Bu anlamda da halk Ekrem İmamoğlu’nu 31 Mart’tan sonraki süreçte daha iyi anladı. Onunla daha fazla yol arkadaşlığına kendini adadı. Gittiğimiz her yerde inanılmaz ilgi var. Ben 35 yıldır partinin içerisindeyim. Ekrem İmamoğlu Türkiye’de ve İstanbul’da şunu başardı. Etnik kimliğe, ideolojik yaklaşımlara dayalı olmayan, ayrışma üzerinden değil birleştirici bir dil kullanarak İstanbul adaylığı ile ilgili iyi bir süreç götürüyor ve iyi bir kampanya yönetiyor. Başta da genel başkanımıza bu adaylıkların tespiti ile ilgili doğru isimleri tercih ettiği için teşekkür etmek lazım” diye ifade etti.

EROL: GECE GÜNDÜZ İSTANBUL İRADESİNİN SANDIĞA YANSIYAN ŞEKLİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Her türlü tedbirlerin alındığını dile getiren Erol, “Partimizin tüm milletvekilleri şuanda İstanbul’da. Mazbata alınıncaya kadar Ekrem İmamoğlu’nu hiç birimiz İstanbul’u terk etmeyeceğiz. Hepimizin görev alanları belirlendi. Milletvekillerimizin önce sandıkları gezeceğiz. Daha sonra bağlı bulunduğumu seçim kurullarına giderek oradaki işlemlerin başında duracağız. Yani hepimizi buradayız. Bir nefer olarak partimize ve İstanbul seçmenine karşın vefa borcunu ödemek için gece gündüz İstanbul iradesinin sandığa yansıyan şekline sahip çıkacağız” ifadelerin bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 18:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137