CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Partili 2 vekilin otel ve diğer tüm giderlerinin deprem konutlarının ihalesini alan firma tarafından karşılandığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Gürsel Erol, İl Özel İdaresi’ne kurasız yapılan işçi alımlarına da değindi.

“BUNUN GERÇEKLİK PAYININ OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Milletvekili Erol yaptığı açıklamada, “Depremin yaralarının sarıldığı bugünlerde tüm milletimiz seferber olmuşken, Günışığı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca'nın paylaştığı AKP’li 2 vekilin otel ve diğer tüm giderlerinin deprem konutlarının ihalesini alan firma tarafından karşılandığı, (Doğruluğunu bizzat araştırıp, yakından takip edeceğim) iddiası beni derinden üzmüştür. Bunun gerçeklik payının olmamasını temenni ediyorum ancak böyle bir şey varsa, depremzede kardeşlerimizin, yetimin fukaranın hakkını yiyenler nasıl hesap verecekler, yazıklar olsun demekten başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

“İŞ SAHİBİ YAPMALARI KONUSUNU DA YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

Milletvekili Gürsel Erol, “Bunun yanı sıra depremzede mağduriyeti yaparak, kendi çevresindekileri İl Özel İdaresi’nin şirketi üzerinden iş sahibi yapmaları konusunu da yakından takip ettiğimi, böyle bir şeyin yapılmasının da ahlaki ve insani olmadığını belirtmek isterim. Tüm Elazığ depremzededir, o zaman depremde evsiz kalan tüm ailelerimizin evinden 1’er kişiyi Elazığ’da kamu kuruluşlarında işe yerleştirelim” ifadelerine yer verdi.