Milletvekili Gürsel Erol, Maden'le İlgili Soru Önergesi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi vererek Elazığ Maden ilçesinde yaşanan heyelan riskinden kaynaklı yapılan tahliye kararının oluşturduğu mağduriyetin nasıl giderileceğini sordu.

Milletvekili Gürsel Erol, Maden'le İlgili Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yanıtlanması istemiyle soru önergeleri sundu.

Siyasi ayrım gözetmeden Elazığ’ın gelişmesi, kalkınması ve sorunlarının çözümü için herkesi birlikte ortak akıl geliştirmeye çağırdığını belirten Milletvekili Erol, bakanın yanıtlaması talebiyle şu sorulara cevap verilmesini istedi; “Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü tarafından 27.10.2016 tarihinde hazırlanan raporda ve Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Elazığ İli Maden İlçesindeki heyelan olayının 23.08.2017 onaylı jeolojik-jeoteknik etüt raporu sonuçlarına göre de heyelan olayının maden işletmesince üretim esnasında biriktirdiği pasanın zemine uyguladığı yükten dolayı meydana geldiği pasanın sebebiyet verdiği zemin hareketi dışında ayrıca pasanın kendisinin de kayma riski olduğu belirtilmiştir.

İŞTE MADDE MADDE SORULAR

Bu iki rapora konu olan riskler neden dikkate alınmamıştır?

Raporlarda belirtilen riskleri ve önleyici tedbirler ile ilgili uyarıları dikkate almayan maden şirketi hakkında yasal işlemler yapılmış mıdır?

Bahse konu alanda faaliyet yürüten işletmenin sorumluluğu var mıdır?

Var ise bölgede yaşanan mağduriyete ilişkin işletme hakkında adli ve idari bir işlem yapılacak mıdır?

Camiikebir mahallesinde bu taşınmadan etkilenen 278 konutta yaşayan kaç vatandaşımız yaşamaktadır?

Ayrıca etkilenecek olan 232 işyeri sahibinin ticari mağduriyeti nasıl giderilecektir?

İş yeri sahiplerinin vergi borcu, kredi borcu, sigorta borcu gibi sıkıntılarının nasıl giderilmesi planlanmaktadır?

Mağdur olan vatandaşlarımız nereye taşınacaktır?

Kira yardımlarının bedeli ne kadar olacaktır, hangi kriterlere göre belirlenecektir ve yardım ne kadar süreyle devam edecektir?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen yanıtlar neticesinde Elazığ ili Maden ilçesinde yaşayan tahliye kararı ile mağdur olan vatandaşların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun takipçisi olacağını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137