Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın gayretli çalışmalarıyla keşfedilen Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları ilimiz turizmi açısından gelecek vaad ederken, kanyonların tanıtımına bir destekte Milletvekili Metin Bulut’tan geldi.

Geçtiğimiz gün Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekili Metin Bulut, ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımıyla kanyonları ziyaret etmiş, burayla ilgili yapılacak çalışmaları da yerinde incelemişlerdi.

Yapılan bu geziyle birlikte birçok yerel ve ulusal televizyon kanalı haber bültenlerine Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları taşırken, Malatya Valisi Aydın Baruş’un kanyonlarla ilgili açıklamaları Elazığ kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İlgili paylaşımlar Malatya Valiliğinin sayfasından tepkiler üzerine kaldırılmış, Elazığ’da şehrin siyasi, sivil toplum ve basın kuruluşları kanyonlarla ilgili destek açıklamalarında bulunmuştu. Elazığ’ın kanyonları sahiplenmesinin ardından resmi koordinat belirleme çalışmaları başlatılmıştı.

AK Parti Elazığ Milletvekilimi Metin Bulut’ta yaptığı değerlendirmede “Hemşerilerimizin içi rahat olsun, kanyonlar ilimiz sınırları içinde yer alıyor ve bir başka yere taşınması söz konusu olamaz” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından AK Parti Elazığ Milletvekili, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Metin Bulut, kanyonlarla ilgili bir adım daha attı ve Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarının tanıtımına katkı sunmak adına PTT’ye özel pul hazırlattı.

Bulut, kendi fotoğrafı ve kanyonların bulunduğu pulları resmî yazışmalarında kullanmaya başladı.