Hafta sonunu Seçim bölgesi Elazığ’da geçiren AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Demirbağ, beraberinde AK parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet Merkeze Bağlı Yeniköy, Tohumlu, Ürünveren, Tadım, Sarıyakup, Ballıca ve Yalağız köy muhtarlarıyla istişare toplantısında bir arya geldiler.

Bulut, Demirbağ ve Yıldırım, muhtarların ve köy halkının hem sorunlarını hem de taleplerini dinledi.

BULUT: AK PARTİ KADAR SİZİN BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sizin desteğiniz ile Tayyip Erdoğan gibi bir lider 19 yıl kalabilmiş ve bu süreçte sadece bu ülkeye değil dünyaya damgasını vurabilmiş bir lider. Herkesin temel sıkıntısı Tayyip Erdoğan gitsin. Bunun asıl sebebi, biliyorlar ki Tayyip Erdoğan gitmeden Orta Doğu’yu şekillendiremeyecekler biliyorlar ki Tayyip Erdoğan gitmeden bu ülkeyi bölemeyecekler. Biz devletin ne olduğunu Elazığ depreminde görmüştük. Burada yaşamıştık. Dün gittik o facianın içerisinde de gördük. 7 farklı noktalar merkezi noktalar değil. En ücra bir ilçede dağın başında büyük yangınlar. Ateşin nasıl büyük bir felaket olduğunu biliyorsunuz. Orada değil helikopteri uçağı emin olun tomasına kadar taşımış ve yangına müdahale eden bir devlet. Ama orada da yalnız bırakmıyorlar bizim vatandaşımız betoniyerine su koymuş gitmiş pompayla yangını söndürmeye çalışıyor diğeri onun kulağına fısıldıyor sizin AKP var ya sizin AKP. Hay AK Parti kadar sizin başınıza taş düşsün. Allah’tan korkun vicdansızlar. Oradaki vatandaşların da psikolojisi bozulmuş” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, deprem konutlarına değindi. Demirbağ ayrıca Elazığ üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor dikkatli olun uyarısında bulundu.

DEMİRBAĞ: ELAZIĞ ÜZERİNDE CİDDİ OYUNLAR OYNANIYOR DİKKAT ETMEMİZ LAZIM

Milletvekili Demirbağ, “Ağır hasarlı evlerin yeri depremzedelere ait. DASK’tan alacağı varsa onu da alıyorlar. Diğerini de 2 yıl ödemesiz 18 yılda ödüyorlar. Şuanda 2+1 700 TL zemin katlar filan 600 TL katına göre. O 600 TL 2 yıl sonra düşecek 300 TL’ye. Asgari ücretli bir işçinin ilkokula giden bir öğrenciye vereceği günlük 10 TL harçlık parası. Bunu tutup çok büyük bir mesele yaptılar, Elazığ’da sanki bütün hizmetler boşa gitti. Hâlbuki tüm Türkiye’de uygulanan bir uygulama yarısı 3+1 yarısı da 2+1. Diyorlar ki bunun parasını devlete ödüyorlar tabi ki ödeniyor ama 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl faizsiz ödemeli. Oysa devletten 5 katrilyon nakit para çıkıyor. Bunu 20 yılda faizsiz geri ödeme. Bu hizmetleri boşa çıkartmak için art niyetli insanların kalkıpta milleti galeyana getirmesi huzursuz etmesi biraz bizi düşündürmesi lazım. Elazığ üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor dikkat etmemiz lazım. Yoksa mahallemize, köyümüze hizmet tabi ki yapacağız” diye kaydetti.