Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları 25 Şubat-01 Mart Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek.

2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Açık Öğretim Kurumları I. Dönem Çevrimiçi Sınavları 25 Şubat - 01 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler, T.C. Kimlik Numara ve şifreleri ile Bakanlığımız Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetim Sistemine online olarak giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

İnternet erişimi ve bilgisayarı olmayan öğrenciler İl-İlçe Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları halinde Halk Eğitim Merkezlerinde sınava alınmaları sağlanacaktır. Ayrıca görme engelli öğrenci olup okuyucu/kodlayıcı talebinde bulunan öğrencilerin talep etmeleri halinde sınava Halk Eğitim Merkezlerinde alınmaları sağlanacaktır.

MEB’İN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA ŞÖYLE;

"Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan 'şifremi unuttum' seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

Sınav sistemine girişte Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafından onaylanacaktır.

Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecektir. Bu bildirim ile öğrenci, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk.süre uygulanacaktır.

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir"