Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde başlıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün yaptığı açıklama şöyle:

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Hem ilk kez okulla tanışan hem de okuluna yeniden başlayan sevgili öğrencilerimize, velilerine, arkadaşlarına ve bu onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde bu yıl 647 okul ve kurumda 110.381 örgün eğitim öğrencisi ve 9041 öğretmen ile yeni eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde başlıyoruz. Pazartesi günü itibari ile okullarına başlayan öğrencilerimiz ders kitaplarını sıralarında hazır bir şekilde teslim alarak sorunsuz bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlamışlardır.

24 Ocak Elazığ depremi, ardından salgın süreci nedeni ile okullarımızdan uzun bir süre uzak kalan çocuklarımız için her türlü tedbir alınarak okullarımız çocuklarımız için hazır hale getirilmiştir. 24 Ocak Elazığ depreminde yıkılan 17 okulumuzun yerine 24 yeni okulumuz hayırsever ve devlet desteği ile yapılmaya başlanmış, bu okulların büyük kısmı müdürlüğümüzce teslim alınarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. 13 okulumuzdaki deprem güçlendirmesi tamamlanmış, 15 okulumuzda ise tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Okullarımıza temizlik malzemesi, dezenfektan ve maske dağıtım yapılmış bu konuda hiçbir eksik bırakılmamıştır. TOKİ tarafından şehrimizde inşaa edilen yeni rezerv konut alanlarında ikamet eden öğrencilerimizin okula gidiş gelişte sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm çalışmalar yapılarak servis hizmeti sağlanmıştır. Aşağı Demirtaş Geçici Barınma Merkezinde barınan ailelerimiz yeni evlerine taşınıncaya kadar çocuklarının okula erişimlerinin sağlanabilmesi için servis imkanı sağlanmıştır. Çocuklarımızın haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edebilmeleri için tüm öğretmen ve personelimiz ile birlikte velilerimizin de desteklerine ihtiyaç duyuyoruz. Tek amacımız eğitim öğretime ara vermeden bu süreci hep birlikte el birliği ile göğüslemektir.

Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm okullarımız bu süreçte Okulum Temiz Belgesi alarak tüm hazırlıklarını tamamladılar. Kurallara uyduğumuz sürece bu süreci en iyi şekilde geçirebileceğimize olan inancımız tamdır. Bu vesile ile 2021-2022 eğitim öğretim yılının başta ülkemize olmak üzere, tüm öğretmen, öğrenci, eğitim çalışanı ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.