Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şubesi’nde kariyer buluşmaları kapsamında “Milli şahsiyet sahibi gençlik” konulu söyleşi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar katıldı.

ÜNER: HAFIZLIK MÜESSESEMİZİN YAYGINLAŞMASI ÇABA GÖSTEREN, GAYRET GÖSTEREN BİR DERNEĞİZ

Söyleşide derneklerinin amacını belirten Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Zülfü Üçer, “bizler Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şubemiz olarak hafızlarımızın, hafızlığımızın, hafızlık müessesemizin yaygınlaşması çaba gösteren, gayret gösteren bir derneğiz. Bu anlamda hafızlığını bitiren genç kardeşlerimizle hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri hafız kardeşlerimizle sabahleyin yüzme seansımız, ardından derneğimizde kahvaltımız daha sonra da böylesi çok değerli hocalarımızın gençlerimizle buluşmasına yardımcı oluyor. Amacımız hafız kardeşlerimizin hukukçu, sağlıkçı, doktor, iş adamı gibi çok değerli hocalarımızı dinleyip sadece hafız olarak değil de bu anlamda vizyon sahibi gençlerimizin, hafızlarımızın yetişmesine katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

ATALAR: BUNU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar da, “Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği’nin kuruluş amacı gençlerle temas edebilmek. Mukaddesatımızla ilgili inşallah alışmalar yapmaya çalışmak. Bunun için böyle bir vesile oldu. Sizin davetini bize de Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Biz sevgili gençler, değerli arkadaşlar, kardeşlerim; sizi özellikle çok önemsiyoruz Siz Kur’an’ın hamisisiniz. Ona sahip çıkıyorsunuz, hıfzınızda tutuyorsunuz. Bu noktada çok önemli bir göreviniz var. Allah’u telala sizi bu noktada Ayet-i kelimelerinde öyle buyuruyor ya, “bazı seçilmişler var’. Bir yönüyle siz seçilmişsiniz, özelsiniz. Biz o anlamda bunu çok önemsiyoruz ve sizin hafızlığın yanında en ulvi en özel tabi şey bu. Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmenin yanında onu özümsemeniz, hayatınıza tatbik etmeniz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL