Büyük Birlik Partisi Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarının yer aldığı Milli Yol Hareketi Elazığ’da birlikte yol yürüyeceği parti mensupları ile bir araya geldi.

ÇAYIR: ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNİ ALIYORUZ

Milli Yol Hareketi Sözcüsü Remzi Çayır,  “Sadece Büyük Birlik’ten ayrılan veya Büyük Birlik’te görev yapan arkadaşlar değil, MHP’den ve AK Parti’de de bulunan bir grup arkadaşla beraber Türkiye’deki bir 100 yıllık ezberi bozmak, gerçekten Türkiye’yi normalleştirmek, Türkiye’yi 100 yıldır kendi ekseni etrafında dönen dolap beygiri gibi Hacivat Karagöz oyunundan kurtarmak ve siyaseti bir hizmet yolu yapmak. Adaleti ayakta tutmak, adaleti toplumla tanıştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Arkadaşlarla isyan ediyoruz. Arkadaşların fikirlerini alıyoruz, düşüncelerini alıyoruz. Kendimizdeki ve kafamızdakileri toplulukla, arkadaşlarla paylaşıyoruz. Onlarda bizlere dönüp kendi fikirleri ve düşüncelerini söylüyorlar. Orada harmanlayarak en nihayetinde bugün 29. İl oldu” ifadelerini kullandı.

ÇAYIR: TÜRKİYE ANORMAL DURUM YAŞIYOR

Remzi Çayır, “Türkiye derhal normalleşmeli. Hem ekonomik hem siyasi hem sosyal anlamda normalleşmeli. Türkiye anormal durum yaşıyor. Bir tarafta Bay Kemal, bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan birbirlerine söylenmedik söz yapılmadık iş bırakmıyor. Türkiye ikili bir sistem. İki tane kampın bir tarafı olmak zorunda değil. Makulünde Türkiye’de var olduğunu göstermek istiyoruz. 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Fırkası adına topluma sunduğu bir beyanname var. Okuduğunuzda bir gerçekle karşılaşacaksınız. O gerçekte şu; 100 yıldır Türk siyaseti Türkiye’deki problemleri çözmek yerine sırtına alıp devam ediyor” şeklinde konuştu.