31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde MHP’den Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmalarına iş yeri gezileri ile devam etti.

Daha sonra Arıcak Kültür ve Dayanışma Derneği’ne geçen Bilal Çoban ve beraberindekiler Başkan İsmail Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

ÇOBAN: ACİLİYET DURUMUNA GÖRE İNŞALLAH HİZMET GÖTÜRMENİZİ BEKLİYORUZ

Arıcak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Cengiz, Prof. Dr. Bilal Çoban’a başarılar dileyerek, “Milletimiz bu aziz şehrin anahtarını size nasip ederse, verirse inşallah tek isteğimiz şehrimizi bölge mahalle ayrımı yapmadan adil bir şekilde yönetmenizi aciliyet durumuna göre inşallah hizmet götürmenizi bekliyoruz” dedi.

ÇOBAN: BİZ ORADA ÇÖZÜM OLMAK İSTERİZ

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Benim belediyecilik anlayışım 38 mahalle ile sınırlı kalmayacak. Allah bize şanlı bir zaferle yardım ettiğinde bu şehrin tamamını kucaklayacak, herhangi bir ayrım yapmadan şehrin insanını bir ve bütün kabul ederek sloganımızda da belirttiğimiz gibi “birlikte Elazığ” diyerek yürüyeceğiz. İki dönemli bir belediye başkanlığı isteğim oldu. Birinci beş yıl azdır dedim, ikinci beş yıl çoktur dedim ama dönemsel olarak 2 dönemli bir hazırlığım var dedim. Orada da bir bariyer geliştirdim. Kendi kendime de bu aynı zamanda bunu vatandaşa da ifade etmeye çalıştım. Bu dönem bana yardım edin dedim. Ben 2024 yılındaki seçimi bir mitingle kazanabilirim. Bir miting yapacağım, tekrar adayız diyeceğiz, önümüzdeki dönemde de şunları yapacağız deyip gelip oturacağız. Bu nasıl olacak? Beş sene çalışmışsan elbette ki bizim kimseyle düşmanlığımız ya da hiç kimsenin bizimle bir düşmanlığı yoktur. Hakkımızı da verir bu insanlar. Nereye yetişebilirsek, hangi ilçeye köye yetişebilirsek biz orada çözüm olmak isteriz. Bizim özellikle Arıcak bölgesinden beklentilerimiz neredeyse süt ürünlerimizi sizin bölgenizden alıyoruz ev ihtiyacı bakımından çünkü gerçekten alışınca başka bir şey de yiyemez olduk. Dolayısıyla bu kooperatifçilik anlayışımızın neredeyse temel taşlarından bir tanesi sizin bölgeniz olacak. Bize adım attığınız kadar biz size koşacak, üretimi destekleyecek herkesin cebine ve her eve bir miktar paranın girmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: ALLAH HAYIRLARA VESİLE ETSİN

Öte yandan, MHP’nin seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek, Prof. Dr. Bilal Çoban’a seçimlerde başarılar dileyen Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Bugünde yönetim olarak Bilal Hocamıza hayırlı olsun demeye geldik. Bu süreçte seçim süreci içerisinde kendilerine başaırlar dilerim. İnşallah memleketimiz için, ilimiz için hayırlara vesile olacak. Biz diyoruz ki ilimize en iyi hizmet veren kimse Allah ona nasip etsin. Kim başkan olursa biz Ticaret Borsası olarak memleket adına hep arkasında olacağız. Çünkü bu memlekette hep beraber yaşıyoruz. Hep beraber içindeyiz. Memlekete ne kadar iyi çalışma gelirse hepimiz bundan yararlanırız. Bu seçim sürecinde sizlere başarılar diliyorum. Allah utandırmasın, Allah hayırlara vesile etsin” diye konuştu.

ÇOBAN: BİZİMLE OLAN İLİŞKİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Ziyaretinden dolayı Mehmet Ali Dumandağ’a teşekkür eden Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Özellikle şehrin dinamikleri olduğuna inandığımız, devlet ve millet arsındaki denge olarak kabul ettiğimiz sivil toplum örgütlerinin, hele sizin gibi büyük bir altyapısı olan sivil toplum örgütünün bizimle olan ilişkilerini önemsiyoruz. Bunu 1 Nisan’a kadar değil özellikle 1 Nisan’dan sonraki dönemde Allah bize şanlı bir zaferle yardım ettiğinde belediye başkanı olduğumuz dönemde bunu daha fazla önemseyeceğimizi, i birliğinin sadece sözde değil eylemsel planlar bakımından da olacağını, özellikle yol gidişimizden bildiniz” diye ifade etti.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın seçim ziyaretlerinin son durağı, Elektrikçiler Odası oldu. Çoban, Oda Başkanı Ramazan İnce tarafından karşılandı.

İNCE: KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Ramazan İnce, “Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayı Prof. Dr. Bilal Çoban bugün makamımızda bizi ziyaret etmiştir. Ben bu çıktığı kutlu yolda şahsım ve yönetim kurulum adına kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL