Milliyetçi Sivil Toplum kuruluşları o hain saldırının yıl dönümünü unutmadı.

Dr. Birol Bulut yaptığı basın açıklamasında, emniyet müdürlüğü alanının şehitlerimizin ruhlarını okşayacak bir milli birlik parkı olması gerektiğinin altını çizdi.

“TOKİ’YE KURBAN EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİNİZ”

Bulut yapmış olduğu açıklamalarda, “Şehit düşen bu toprağa kan ve gözyaşlarının damladığı bu alana bir beton yığını değil, şehitlerimizin hatıralarının somut bir şekilde yaşatıldığı bir anıt yakışır. Bu alana Bayrak’la Vatan’la özdeşleşen Elazığ insanının vatanperverliğinin yansıtıldığı bir milli park yakışır. Uğruna canını hiçe sayan şehitlerimizin ruhlarını okşayacak, milletimizin istikbalini işaret edecek bir milli birlik parti yakışır. Aksi durum Şehitlerimize saygısızlık olur. Milliyetçi Sivil Toplum Kuruluşları olarak Elazığ’ın devlet erkanına sesleniyoruz. Bu yerin İmar’a ranta ve TOKİ’ye kurban edilmesine müsahade etmeyiniz. Şehitlerimizin kanlarının bile henüz kurumadığı bu alanın en kısa sürede Elazığ’a Gakkoşlar’a her şeyden önemlisi Aziz Şehitlerimize yakışır şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Tekrar Şehitlerimize rahmet ve minnet ile anıyoruz. Ve buradan tekrar haykırıyoruz ve diyoruz ki Elazığ kaledir, Elazığ merkezdir, Elazığ Gakkoş’a mezar olmadan düşmana güzar olmaz. Elazığ olduğu müddetçe bu coğrafya’da teröre geçit asla mümkün olmaz. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.

“ALANIN ANIT OLMASINDAN YANAYIZ”

Hazar Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Bilal Çoban ise, “Türk Milletinin başı sağ olsun. Bizde daha önce bu alanla ilgili Valiliğe ve ilgili kurumlara bir proje müracaatında bulunmuştuk. Yine bildiğiniz gibi basın aracılığıyla bunu halkla paylaşmıştık. Bunun yerine kongre vadisi yapılması ve Sayın Başkanımın da ifade ettiği gibi yine Şehitlerimizi anabileceğimiz düzgün bşr anıt oluşturulması ile ilgili biz bu projemizin Sümen altı edilmesini arzu etmiyoruz. Projemizin asıl amacı şuydu TOKİ’ye devredilmesin” şeklinde konuştu.

“SADECE ŞEHİTLERİMİZİN KANI YOK”

Çoban, “Çünkü bu alanda Türk milletinin dibine dinamit koydular ve patlattılar. Bugüne kadar Elazığ’da olmamış bir şeydi. Dolayısıyla burada sadece Şehitlerimizin kanı yok Gakkoşlarımızın duyguları da var. Bu duyguları kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

“ŞEHİT KANININ AKTIĞI BU YERDE DE ŞEHİTLERE YAKIŞIR BİR ABİDENİN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ.”

Hain saldırıyı kınayan Reşit Kılıç da, “Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların ödenmiş bedeller karşılığında 10 misli bedel ödenmeden birilerine bir karış toprak değil bir tek çakılının dahi verilmesi mümkün değil. Bizler Müslüman Türk milleti olarak esareti tatmamış, esareti yaşamamış bir milletiz. Her zaman mazlumun yanında ve mazluma kucak açmış bir milletiz. Bugün görünüyor ki Dünya’da orta Doğu’da Müslüman coğrafyasında akan kan ve mülteci yığınları ama bir tek kucak açan Müslüman Türk milletidir. Bu milletin ciğerlerinde düşküne, acize, muhtaca el uzatma vardır. Biz bu tarihi misyonu kendi sırtımızda yük olarak kabul etmiyoruz. Bir şeref olarak kabul ediyoruz. Onun için Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, Şehit kanının aktığı bu yerde de Şehitlere yakışır bir abidenin, bir parkın, bir sosyal alanın olmasını temenni ediyoruz. Yetkililerden de bunları bekliyoruz. Aksi taktirde de sesimizin daha da gür çıkacağını da herkese buradan bildiriyoruz ve duyuruyoruz” dedi.