05-06 Şubat tarihinde Mimarlar Odası Elazığ Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kazım Sanaç, gerçekleştirilen genel kurulda güven tazeledi.

Genel kurul sonrası yapılan seçim sonucunda şubenin 8. dönem yönetim kurulu belirlendi.

Kurul sonrasında yapılan ilk toplantıda ise yönetim kurulunun kendi arasındaki görev dağılımı belirlendi.

“Odamızı evim gibi görüyorum” diyen Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç, mesleklerinin önemine değindi.

Başkan Sanaç’ın açıklaması şöyle:

05-06 Şubat 2022 tarihinde Mimarlar Odası Elazığ Şubesi olarak, 8. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Genel kurulumuz sonrası yapılan seçim sonucunda Şubemizin 8. Dönem yönetim kurulu belirlenmiştir. Sonrasında yaptığımız ilk toplantıda Yönetim Kurulumuzun kendi arasındaki görev dağılımı aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Başkan : Kazım SANAÇ

İkinci Başkan : Zülfü Murat CANBAY

Sekreter Üye : Ömer Faruk YÜKSEL

Sayman Üye : Gülçin SÜT

Yönetim Kurulu Üyesi : Yusuf PARLAK

Yönetim Kurulu Üyesi : Ömer Cemil KÜÇÜKÖZER

Yönetim Kurulu Üyesi : Tolga GÜLAÇ

Bilindiği üzere Mimarlık usta- çırak ilişkisidir. Diğer meslek dallarından farklı olarak Mimarlık mesleği; hep farklıyı üretmek zorunda olmasına rağmen meslek mensupları birlik ve beraberliklerini her zaman koruyarak, yardımlaşma ve dayanışma çerçevesinde çalışmayı öğrenmişlerdir.

Sonraki nesillere bırakabileceğimiz en güzel miras; edep dairesinde mesleki etik ve ilkeyi kendisine düstur edinmiş bir mimarlık çizgisidir. Bilinmelidir ki bizim öncelikli Muradımız Mimarlığın Yükselmesi için çalışmaktır. Herkesin yaşadığı yeri tasarlayan mimarın kendi evi aslında Mimarlar odasıdır. Evim olarak gördüğüm Elazığ Mimarlar Odasına sonraki kuşakların da aynı özveri ile sahip çıkıp, kendilerinden sonrakilere bilgi ve tecrübelerini aktaracaklarından hiçbir şüphem yoktur. Mimarlık komple bir yaşam tarzıdır. Tüm hayatıma hakim olan bu yaşam tarzının ilk günkü heyecanı ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.