Genç Kızılay gönüllülerince, öğrencilerin teknoloji alanında kendilerini geliştirebilmeleri için "Minik Kalpler Teknolojiyle Buluşuyor Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Türk Kızılay Şubesinde teknoloji sınıfı oluşturuldu.

Genç gönüllüler, gruplar halinde kentteki ilkokul ve ortaokulları gezerek okul yetkilileri ve çocuklara projeyi tanıttı ve onları açtıkları teknoloji sınıfına davet etti.

Belirlenen günlerde gruplar halinde teknoloji sınıfına gelen çocuklar, burada hayal ettikleri ve tasarladıkları projeleri projeye gönüllü katkı sunan inşaat, yazılım ve makine mühendislerinin yardımıyla çiziyor.

Çizimler 3D yazıcı ile proje haline getiriliyor. Aynı zamanda el işi malzemelerle oyuncak, süs ve ev eşyası da hazırlayan öğrenciler yazılım, kodlama gibi alanlarda da kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

HEDEF 9 BİN ÇOCUĞA ULAŞILMASI

Genç Kızılay Proje ve Fon Birimi Bölge Başkanı Kübra Karabulut, çocukların hayalini gerçekleştirmek, mutluluklarına ortak olmak için projeyi hazırladıklarını söyledi.

Yaklaşık 20 gönüllü ile projeyi sürdüreceklerini anlatan Karabulut, çocukların teknolojiye olan ilgisini olumlu yöne çekmek istediklerini belirtti.

KARABULUT: ELDE EDİLEN GELİRİN BİR KISMIYLA TEKNOLOJİ SINIFI İÇİN MALZEME TEMİN EDİLECEK, KALANI DA KÖY OKULLARINDA OKUYAN ÇOCUKLARA GÖNDERİLECEK

Sınıftan yararlanan öğrenciler arasında mimarlık ve mühendislik gibi alanlara ilgisi olanların bulunduğunu, ileride düşündükleri meslekler konusunda da onlara yardımcı olmak istediklerini ifade eden Karabulut, ilk aşamada ilde 9 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, "Burada mucitlerimizi ve mühendislerimizi keşfetmek istiyoruz. Ortaya çıkan ürünler sergilenerek elde edilen gelirin bir kısmıyla teknoloji sınıfı için malzeme temin edilecek, kalanı da köy okullarında okuyan çocuklara gönderilecek" dedi.

Gönüllülerden Çağatay Açman ise Genç Kızılay'da 2 yıldır faaliyet yürüttüğünü söyledi.

AÇMAN: BÜTÜN FAALİYETLERDEN YARARLANMALARINI SAĞLIYORUZ

Çocuklara katkı sağladığı için mutlu olduğunu dile getiren Açman, "Çocukların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Burada elimizden geldiğince bütün faaliyetlerden yararlanmalarını sağlıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Siranur Akbulut hayalindeki tasarımları bu sınıfta hayata geçirmek istediğini belirtti.

AKBULUT: BURADA KENDİMİ GELİŞTİRECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Mimar olmak istediğini anlatan Akbulut, "Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Burada kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Burada tasarladığımız şeyleri çizmemize yardımcı oluyorlar" ifadelerini kullandı.

TAŞ: HAYAL ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ 3D YAZICIDAN ÇIKARTIP, YAPABİLİYORUZ

Miraç Taş ise satrancı çok sevdiği için sınıfta satranç taşı yaptığını dile getirerek, "Satranç ile ilgili güzel hayallerim var, inşallah başarırım. Bu sınıfta istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Hayal ettiğimiz her şeyi 3D yazıcıdan çıkartıp, yapabiliyoruz." dedi.