Minik Tiyatrocular

Öğrenciler, İstanbul’un Fethini canlandırdı.

Minik Tiyatrocular

İsmetpaşa İlkokulu öğrencileri Belediye Kültür Merkezinde “İstanbul’un fethi” tiyatro gösterimini gerçekleştirdi.

İsmetpaşa İlkokulu minikleri, İstanbul’un fethini sahnede canlandırdı. Miniklerin tiyatro gösterimi büyük alkış topladı.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Dernek Başkanı Metin Akgün, öğrencilerin sadece akademik öğrenmeyle sınırlı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Akgün, “Çocukları bütünsel gelişimi açısından her türlü aktivitelerin içerisinde yer almaları gerektiği, bu aktiviteler içerisinde önemli bir bölümünde belki bütününü kapsayan yönüyle tiyatronun mana taşıdığına inandık. 4 yıl öncesinde kurduğumuz çocuk tiyatromuz bugün 4. Sene ilkokulu bitirip ortaokula başlayacaklar. 1. Sınıfta rüyalar ülkesiyle başlayan bu serüvenimiz geçen sene biz öğrendik büyükler unutmasın konseptiyle Çanakkale oyununu sergilemişlerdi. Bu sene de anlamalı bir gün İstanbul un fetih ruhunu sahnelediler.  Bu sahneleme sürecinde belediyemizin değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kendilerini ifade etmelerine fırsat verdiler. Çocuklarımızın bu özgün çalışmalarının çevre illerde de belki diğer okullarda sahnelenmesi, belki ilçelerimiz bazında sahnelenmesinin fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu çocuklarımızla 4 yıldır beraberiz. Bu çocuklarımız ile beraber seronomi daha farklı bir anlam taşıyor. Çünkü el ele tutuşup Türkiye’nin muhtaç olduğu en temel problem olan sosyal çözülme karşılığında da hepimiz biriz. Biz Türkiye’yiz sözüyle izleyicileri selamlamaları farklım mana taşıyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137