Elazığ’ın önemli yatırımlarından biri olan ve uzun süre önce yapılan MİSLAND bir süredir boş duruyordu ve MİSLAND’ın satışı veya müteahhide verilmesi için görüşmeler yapılıyordu.

MİSLAND’ın satışı ile ilgili beş ayrı yer ile görüşme yapıldığı ve sonuç olarak Avcıl Grup’un bünyesindeki Avcıl Yapı Şirketine verildiği belirtildi.

“AVCIL YAPI İNŞAAT TALİP OLDU”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, “Beş ayrı yer ile görüşmemiz devam ederken, Avcıl Yapı İnşaat da talip oldu. Avcıl Grup’la görüşmelerimize, 30 Ağustos’ta başladık ve bilahare 6 Eylül’de olgunlaşarak 7 Eylül’de ön protokol imzaladık. Avcıl Yapıyla ön protokol çerçevesinde görüşmeler devam ederek detaylar netleştirilmiş ve 1 Kasım 2017’de sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme sonrası da gerekli hazırlıklar ve detaylar görüşülerek 27 Kasım’da, Alışveriş Merkezi de dahil, yer teslimi yapılmıştır. Konu hakkında ortaklarımız da dün SMS yoluyla bilgilendirilmiş olup bugün de kamuoyunu bilgilendirmiş oluyoruz” dedi.

“4 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Yönetim Kurulu Başkanı Demirbağ, “Özet olarak 37.725 m²  Misland arsamız içerisindeki Amfi Tiyatro ve Osmanlı Lokantasını da içinde barındıran 11.000 m² arsa üzerinde imal edilecek lüks sitedeki şehrimizin en güzel full akıllı, full ankastreli ve geniş sosyal tesislere sahip brüt 220 m² dairelere karşılık “Taşınmaz Satış Vaadi ile Arsa Payı Kat Karşılığı” sözleşmesi ile şehrimizde prestijli projeler üretmekte olan Avcıl Grup’un bünyesindeki  Avcıl Yapı LTD. ŞTİ’ne verilmiştir. Projeye 2018 yılında başlanacak olup en geç 2021 yıl sonunda yani 4 yıl içerisinde tamamlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 50 DAHA KARLI”

Bu anlaşmanın daha karlı olduğunu söyleyen Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, “Allah başta tüm ortaklarımız olmak üzere tüm taraflara ve paydaşlara hayırlı etsin inşallah. Bu projeyi üstlenen Avcıl Yapı İnşaat’a da başarılar ve bol kazançlar dilerim. Yönetim Kurulu Başkanı olarak ortaklarımıza da mesajım şudur; Önceki iade olan satıştan % 50 daha kârlı bir anlaşma oldu. Allah tüm paydaşlarımıza hayırlı etsin inşaallah. Ayrıca Mevlit Kandili; yeni ismi ile Mevlid-i Nebi haftamız, tüm hemşehrilerimize hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.