"Portekiz ve Portekizce Konuşan Dünyaya Bağlanma: Modern ve Çağdaş Sanat Sergisi"nin açılışı Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sergiye Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın yanı sıra birçok sanatsever katıldı.

YIRIK: BİZDEN BİRİSİ OLMUŞ

Serginin açılışında konuşma yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ‘‘Bugün Büyük Elçimiz Paula Leal Da Silva ve kültür ataşelerinin ilimizde bir sergi açması münasebetiyle birlikteyiz. Ülkemizin ve insanlarımızın en çok aşina olduğu ve sıklıkla ismini duyduğu ülkelerin başında gelir Portekiz. Portekiz’in insanları da aynı Türk insanları gibi sıcakkanlı. Bu sergiye gelmeden önce kendileriyle yapmış olduğum sohbette gördüm ki bayan Da Silva 4 yıldır görev yapmış olduğu Türkiye’de ülkemizi çok sevmiş, insanlarımızı çok sevmiş ve aynı sıcaklık ile bizden birisi olmuş. Kendisi burada eğitim gören 30 adet Suriyeli çocuğumuza da hediye düşündü” ifadelerine yer verdi.

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal Da Silva’da serginin amacından bahsetti.

SİLVA: ELAZIĞ’DA BULUNMAK BENİM İÇİN BİR ONURDUR

Büyükelçi Silva, ‘‘Elazığ’da bulunmak benim için bir onurdur. Bugün ki sergimiz çini sanatı aracılığıyla Portekiz’de ki hikayeleri anlatıyor. Bu çiniler bizim kültürümüzün bir parçası ve bunu Türkiye ile de paylaşıyoruz” diye konuştu.