Elazığ’da eğitim, kültür, sanat ve spor alanında gençleri desteklemek ve sağlam bir nesi yetişmesine katkı sunmak amacıyla başlayan Bir gelecek projesi, imzalanan protokollerle çalışma alanını genişletiyor.

Bir Evim Bir Gelecek projesinin paydaşlarından birisi de Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği oldu.

ATALAR: PROTOKOL YAPMAMIZI ÖNERDİLER, SEVE SEVE KABUL ETTİK

MÜBİAD Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar, “Bizimde derdimiz aynı dert. Memleketimize hizmet etmek. Milli ve manevi değerlerimiz noktasında gerek eğitim gerek kültür gerek sanat, gerekse sporsal alanlarda gücümüz nispetinde şehrimize, ülkemize hizmet etmekf, aynı hedeflerin, aynı gayelerin bizi buluşturduğu “Bir Gelecek” projesi çerçevesinde bizlerde akademisyenler olarak ihtisas alanlarımızda elimizden geldiği ölçüde “Bir Gelecek” projesine elimizden destek vereceğimizi biz kendilerine ilettik. Bununla ilgili bir protokol yapmamızı önerdiler, seve seve kabul ettik” ifadelerini kullandı.

ALPAY: ELAZIĞ’I BİR İLİM ŞEHRİ YAPMAK ARZUSU İÇERİSİNDEYİZ

Birevim Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Mustafa Alpay da, “Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Çiftçi’nin direktifleri doğrultusunda Elazığ’ımıza en güzel hizmetleri getirmeye, Elazığ’ımızın gençlerini sporda, sanatta, kültürde, eğitimde desteklemeye çalışmaya gayret ediyoruz. “Bir Gelecek” Türkiye sınırlarını kapsayan bir proje. 81 ilde hayata geçirilen önemli, özel bir proje. Malumunuz Türkiye’nin birçok muhtelif noktasında masa tenisi dağıttık, dağıtmaya devam ediyoruz. Bunun ilkini biz Elazığ’da yaptık. Onun dışında yaptığımız kütüphaneler, bilişim sınıfları, eğitim alanında, spor alanında çocuklarımıza yaptığımız desteklerle milli ve manevi değerlere bağlı gençlerin ülkemizde neşet etmesine katkıda bulunmak, gençlerimizin hayatlarına dokunarak onları her türlü olumsuz bağımlılıktan korumayı amaç ediyoruz. Bugünde ilimizden doğan, ilimizden diğer illere yayılan bir ilim kuruluşu; Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği ile hayırlı bir hizmet için işbirliği protokolü imzalamak üzere burada bulunduk. Biz bu protokol kapsamında MÜBİAD’a vereceğimiz destekle MÜBİAD’la yapacağımız işbirliği ile ilmin beşiğinden sayılan Mezopotamya coğrafyasını yeniden ilmin ve bilimin merkezi haline getirmek, Elazığ’ı bir bilim kenti, bir ilim şehri yapmak arzusu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL